кадри bTV, YouTube/Harry Potter20 години след като преобърна магичния свят

...
кадри bTV, YouTube/Harry Potter20 години след като преобърна магичния свят
Коментари Харесай

Разкриха огромна тайна за българската следа в сагата за Хари Потър

кадри bTV, YouTube/Harry Potter

20 години откакто прекатурна магичния свят на Джоан Роулинг и нейния Хари Потър, артистът Станислав Яневски разкри по какъв начин вечно – за положително или неприятно – е трансформирал героя си Виктор Крум. Именно Яневски влиза в ролята на един от най-интересните второстепенни герои в сагата.



В изявление с Златимир Йочев и Мария Цънцарова по bTV той изясни един от най-спорните моменти за почитателите на книгите за Хари Потър. А точно за какво куидич първенецът от България Виктор Крум във кино лентата се разграничава много от оригинала. Една от най-дразнещите разлики е в косата на героя, която във кино лентата е като на новобранец в армията.



Станислав Яневски, че виновността за разминаването е персонално негова. След като бил определен за ролята, без да има особени актьорски упоритости към този миг, той трябвало да резервира типа си подобен, какъвто е бил на кастинга.

„ Аз обаче това не го знаех. Върнах се и първата ми работа беше да подстрижа първи номер. Мислех си, че таман до момента в който стартират фотосите и ще имам свежа косица. Да, само че още след няколко дни ми звъннаха, че имам да върша проби. Аз им признах по телефона, че съм трансформирал нещо. Последва нервно безмълвие “, това описа артистът.



След това той непосредствено бил предизвестен, че може би ще изгуби ролята, която вечно ще промени живота му. Когато обаче се появил без коса на фотосите, режисьорът Майк Нюъл го показал и възкликнал: „ Това ми липсваше! “

Затова във кино лентата „ Хари Потър и Огненият бокал “ всички ученици на магическата академия  „ Дурмщранг “ са подстригани доста късо.

„ Другите първо ме намразиха, тъй като някои имаха дълги коси и трябваше да ги обръснат. След това обаче ми благодариха, тъй като всякога, като трябваше да се подстрижат, продукцията им плащаше в допълнение за това, тъй като е за ролята “, изясни Яневски.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР