Кадри, Алексей Навални - Фейсбук страницаРуският вестник Комерсант разгласи, че

...
Кадри, Алексей Навални - Фейсбук страницаРуският вестник Комерсант разгласи, че
Коментари Харесай

Продължават протестите за освобождаването на Навални

Кадри, Алексей Навални - " Facebook страница "

Руският вестник " Комерсант " разгласи, че митингите за освобождението на опозиционера Алексей Навални ще продължат. Състоялите се в събота в десетки градове на Русия протестни прояви с искане за освобождението на опозиционния политик Алексей Навални завършиха, по оценки на правозащитници, с рекорден брой арестувани, над 3600, написа вестникът, представен от

На част от арестуваните са наложени административни арести, а за други съществува заплаха от наказателни каузи. Въпреки това последователите на Навални дават обещание да продължат с митингите, отбелязва съветското издание. Опозицията е уверена, че с наближаването на парламентарните избори през есента, уличната интензивност ще нараства, само че специалистите не са склонни да преувеличават въздействието на протестните прояви върху хода на изборната акция.

В мненията си за съботните акции представители на съветските управляващи подчертаваха върху дребния брой на стачкуващите и акцентираха, че митингите са въодушевени от непознати сили, написа " Комерсант ". Руското издание обръща внимание на изявление на представителя на Кремъл Дмитрий Песков в ефира на телевизия " Росия ", че президентът Владимир Путин се употребява с поддръжката на доста по-голям брой хора от този на участващите в протестните мероприятия. Вестникът цитира и думите на Песков, че се отнася с почитание към всички гледни точки, само че че осъжда присъединяване в противозаконни прояви.

" Комерсант " се концентрира и върху изказване на секретаря на генералния съвет на партия " Единна Русия " Андрей Турчак, в което той окачествява протестните акции като опит на световната машина на Запада да взриви Русия.

Изданието обръща внимание и на изказването пред " РИА Новости " на ръководителя на комисията на Съвета на федерация (горната камара на Народното събрание в Москва) по отбрана на суверенитета Андрей Климов, че са налице " заслужаващи доверие данни ", че в провеждането на съботните митинги са забъркани специфични служби на непознати страни.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР