Където се сбъдват мечтите“ или 18-и Благотворителен бал на фондация

...
Където се сбъдват мечтите“ или 18-и Благотворителен бал на фондация
Коментари Харесай

Където се сбъдват мечтите на деца и младежи в неравностойно положение

„ Където се сбъдват фантазиите “ или 18-и Благотворителен бал на фондация „ Сийдър “, събра близо 200 посетители в обща задача да поддържат деца и младежи в неравностойно състояние. Събитието се организира на 11 ноември в хотел Хаят, като измежду присъстващите бяха хора от висшия мениджмънт на компании, бизнесмени и обществено ангажирани персони.

Благотворителният бал на фондацията се утвърди като наложително събитие в календара на редица бизнес водачи в България. Те не просто даряваха за идеята, само че и имаха опцията да бъдат част от една общественост, вярваща в задачата на фондацията да трансформира животи.



Изпълнителният шеф на организацията Александрина Димитрова приветства гостите на събитието и ги прикани за поддръжка: „ Всички ние, хората в тази зала, мечтаем за разнообразни неща и имаме опцията да преследваме фантазиите си. През последните 18 години ние от фондация „ Сийдър “ работим интензивно, с цел да помогнем на стотици деца и възрастни да реализират фантазията си да имат или да бъдат любящо семейство. Докато си мислите за техните истории, помислете и за това какво стои зад тях. Ето една подсказка -това е вашата помощ. И ние към момента се нуждаем от нея. Защото единствено дружно можем да сбъднем стотици фантазии. “



Събитието събра рекордната сума от 200 хиляди лв., които ще бъдат вложени в директна грижа за деца, живеещи отвън фамилиите си, деца и младежи с интелектуални усложнения, за които не съществува алтернативата на живот в семейство, както и в поддръжка на младежи с увреждания и техните фамилии. Гостите имаха опция да подаряват за обезпечаването на физиотерапия за деца с сложни увреждания, да финансират просветителна поддръжка и летни лагери, стипендии за деца напускащи грижа, културни събития и обществено включване, превоз за децата с тежки увреждания и други.

Водещите на бала, актьорите Кейт Никълс и Александър Алексиев, способстваха за това вечерта да бъде още по-вълнуваща. Александър Алексиев, който от години поддържа фондацията, показа своята персонална мотивация да го направи: „ За мен е доста важнокогато поддържам една каузада познавам хората и да схвана по какъв начин работят от вътрешната страна. За мен „ Сийдър “ са невероятни, тъй като те обезпечават същински дом. Бил съм в къщите им и видях любовта на децата към чиновниците, които се грижат за тях, а това няма по какъв начин да бъде инсценирано. Затова за мен е чест да оказа помощ. Нека всички ние дружно да създадем смяна в живота на тези деца и да продължим да сбъдваме техните фантазии. “



Сред фантазиите, които “Сийдър ” са сбъднали има най-различни, само че ги сплотява едно - това са фантазии на деца и младежи, които желаят да живеят обикновено, да бъдат обичани, признати и разбирани. Мечтата да караш колело, да летиш със аероплан, да видиш морето за първи път, да отидеш в Италия, да тренираш футбол, да учиш японски, да станеш готвач, да учиш в университет - това са единствено дребна част от фантазиите, които “Сийдър ” прави действителност към този момент 18 години.

За положителната атмосфера на Благотворителният бал се погрижиха музикантите от група Faces и Flawless Trio, които също участваха в събитието благотворително. От хотел Хаят осигуриха безплатно залата и обслужването на събитието, а спонсорите способстваха за това всички организационни разноски да бъдат покрити. Сред тях са златният спонсор CMS, сребърен спонсор Фондация „ Америка за България ” и бронзовите спонсори Дънди Прешъс Металс и AG Capital. Сред останалите сътрудниците на събитието бяха Pepsi Bulgaria, Pernod Ricard, Georgievi Bros Wine Makery Club, Win Wines, Винарна Боровица, Концертен комплекс България и Софийска филхармония, Dabov Specialty Coffee, Sail with me BG, Sircrow, Дар от боговете, Шале Гела, Жирокоптер България, Софийска опера и балет, Finimas Residence и Magic Outdoor. А медийни сътрудници на събитието бяха Българско национално радио, Дарик радио, сп. Капитал, Дневник, mediapool.bg, Успелите и B2B media.





Всеки може да способства за активността на фондацията и по този начин да основава нови благоприятни условия за деца и младежи в риск. Нуждата от поддръжка е непрекъсната, тъй като грижата за децата е целогодишна.

Присъединете се и Вие към задачата на “Сийдър ”, където се сбъдват фантазиите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР