Къде ви е алтернативата, попита от парламентарната трибуна вицепремиерът и

...
Къде ви е алтернативата, попита от парламентарната трибуна вицепремиерът и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова към ГЕРБ, Възраждане, ДПС и ИТН: Къде ви е алтернативата?!

Къде ви е алтернативата, попита от парламентарната естрада вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в хода на дебатите по поисканата оставка на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев (ПП). Тя се обърна по този начин към представителите на ГЕРБ-СДС, " Възраждане ", Има Такъв Народ и Движение за права и свободи, които внесоха настояването за оставка.

Лидерът на левицата акцентира, че социалистите водят борбата против задкулисието от години и по тази причина са в държавното управление на Кирил Петков.

" Тук през целия ден се загатват думите мафия, задкулисие и битката с тях. Била съм народен представител, водили сме яростни борби със задкулисието и Борисов цели пет години. Познаваме им всички обноски. Опитваха да ни купуват, омаскаряваха ни. На мен три пъти ни вършиха вътрешен прелом ", акцентира Корнелия Нинова.

" ГЕРБ ни предложиха през 2017 година поста ръководител на Народното събрание. Този пост се търгува оттогава. Бойко Борисов ми предложи на мен поста, с цел да няма съпротива. Тогава споделих, че Българска социалистическа партия не се предава и продава за постове ", уточни тя.

" Така, че на персонален тил съм изпитала всичко от задкулисието. Не се продадохме и по тази причина продължаваме в този момент в държавното управление на Кирил Петков. Такова политическо озверяване, каквото се случва тук в последните дни, не съм виждала. Разрушително, без грам мисъл какво ще стане на следващия ден, вдругиден, по какъв начин народът ще изкара зимата. Разрушавате, само че няма опция ", добави Нинова.

" Видяли сме доста. Но такова разрушително озверяване, без грам мисъл не съм виждала. Разрушавате, а какво оферирате ", съобщи прочувствени Нинова под аплодисментите от лявата част на залата.

" Възраждане ", " ИТН ", Движение за права и свободи и ГЕРБ - това е изборът и алтернативата. Виждали сме в годините всевъзможни безпринципни сделки. Но задаващата се на хоризонта различна коалиция - тя няма нито кардинална, нито ценностна стойност. Как се съчетава желанието на " Възраждане " за овакантяване на НАТО и Европейски Съюз с блестящо атлантически заявените полезности на Движение за права и свободи? Как се съчетава желанието да се събори моделът ГЕРБ с желанието да една от партиите да остане с този модел?, запита Корнелия Нинова.

" Мафията и задкулисието нямат цвят и идеология, единствено една - пари ", добави тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия изясни, че макар кардиналните другия с някои съдружни сътрудници те са образували държавното управление, тъй като имат обща цел. " Тя е битката със задкулисието, което се окопити в последните седмици. Задкулисието има единствено една цел - пари на гърба на народа. ГЕРБ записаха корупцията в законите и по този начин я узакониха и я направиха ненаказуема ", счита тя.

Корнелия Нинова акцентира, че тематиката " Македония " е била изкуствено вкарана в дебатите, с цел да се спекулира с патриотичните усеща на българите.

Корнелия Нинова съобщи още, че районен съд Македония е изкуствено повдигната като тематика, с цел да може през това време " безнаказано някои хора да крадат ".

" Който и да изберете за ръководител на Народно събрание, той към този момент е дамгосан като изборът на задкулисието. Поставяте леке върху Народното събрание. Какво ще стане като свалите Минчев? Опитвате се да свалите и държавното управление другата седмица - добре. И какво ще стане - ще имате ръководител за три седмици. Ще хвърлите страната в безпорядък и апетит през зимата ", безапелационна беше тя.

На финала на изявлението й, Нинова беше бурно приветствана както от съпартийците си, по този начин и от премиера и членовете на държавното управление, които станаха на крайници.

Ето и цялостния текст на изявлението на Корнелия Нинова:

Тезата, че младежите в Народното събрание нямат опит може и да е проблем, само че е и плюс в някаква степен, тъй като те не носят на гърба си негативи. Но аз желая да приказвам от позицията на опита. Базирайки се на една остаряла българска сентенция - “Не питай старило, питай теглило “. Тук през целия ден се загатват думите мафия, задкулисие и битката с тях. Била съм народен представител, водили сме яростни борби със задкулисието и с премиера Борисов - 5 години. С сътрудниците ми познаваме всички обноски на това задкулисие.

Опитаха да ни купуват, омаскаряваха ни. На мен ми вършиха три пъти вътрешнопартиен прелом. Виждала съм всичко от задкулисието, изпитвала съм го на персонален тил и всички от “БСП за България “ през тези години. Затова ви споделям - от името на опита ще ви приказвам през днешния ден.

Това бяха доста тежки години на съпротива за „ Българска социалистическа партия за България “. И ние издържахме. Не се продадохме и не се предадохме тогава и по тази причина продължаваме и през днешния ден в държавното управление на Кирил Петков. От години водим тази борба, имаме цел, имаме съидейници и ще продължим да я водим.

Но позволете също от опит да ви споделя - в действителност сме виждали доста тежки подиуми в тази зала, само че такова разрушително политическо озверяване като това в последните дни не съм виждала. Разрушително, без грам мисъл какво ще стане на следващия ден, вдругиден, по какъв начин ще изкараме есента, по какъв начин народът ще преживее зимата. Разрушавате, а какво оферирате? Разрушавате, само че няма опция. А може би има. Каква е алтернативата в действителност? „ Възраждане “, Движение за права и свободи, ГЕРБ и „ ИТН “. Това е изборът.

Виждали сме в годините, когато се борихме със задкулисието всевъзможни безпринципни сделки, само че това, което през днешния ден се задава като различна коалиция просто няма нито кардинална, нито ценностна стойност. Искам да ви попитам, по какъв начин се съчетава желанието за овакантяване на НАТО и Европейски Съюз с по този начин блестящо демонстрираните евроатлантически полезности на Движение за права и свободи? Как се съчетава желанието да се събори моделът „ ГЕРБ “ и сие с желанието на една от партиите да остане сега с този модел?

Много критикувате нашата коалиция, по какъв начин по този начин десни и леви сме се събрали. Имаме обща цел – смяната на модела на мафията и на задкулисието, което продължава и в последните седмици се окопити и дава нечовечен отпор на властта и на желанието ни да прекратим с този модел. Ето това ни сплоти пред месеци, това ни държи в този момент дружно и това ще продължи да ни държи напред.

Мафията и задкулисието нямат цвят и партия. Мафията и задкулисието нямат идеология, с изключение на една – пари, обири и злоупотреби на гърба на народа. Забелязвам една смяна в последните месеци. Много пъти сме казвали, че ГЕРБ и задкулисието направиха корупцията законна – те я вписаха в законите и по този метод я направиха ненаказуема. Днес мафията и задкулисието имат различен метод – корупцията стана секретна. Всичко, което разкрихме като корупция, потвърдено от органите на страната, беше засекретено. Е, имаме нова мода – секретна корупция. Мислите ли, че това може да спре волята ни и желанието ни да се борим с нея? Не.

Днес се гласоподава оставката на ръководителя на Народното събрание. Сами признахте, че претекстовете ви са не всъщност – не става дума за него – официални, несериозни, манипулативни. Темата е политическа. Уважаеми народни представители и български жители, Македония не е тематика. Македония беше изкуствено вдигната, изкуствено поддържана, изкуствено манипулирана, с цел да придадат родолюбив облик на хора, които желаеха през това време на крадат безнаказано. И ще ви кажа за какво не е тематика. Защото за нас, „ Българска социалистическа партия за България “, това беше декларирано при съставянето на кабинета като алена линия. И няма никакво значение какви игри разиграва един от съдружните сътрудници, ние не бихме разрешили да се вдигне ветото без да се изпълнят уговорките по контракта. Това е сложено от нас още от първия ден и господин Петков и „ Продължваме смяната “ го знаят. Така че това нямаше по какъв начин да се случи. Просто беше използвана тематиката, с цел да заиграват с същинските родолюбиви усеща на българина.

Уважаеми български жители, възродителният развой не е тематика. Тя постоянно се вади, с цел да се опасяват хората. Темата през днешния ден е задкулисие против правила и ред. Кражби против правдивост. Незаконно обогатяване на една клика против приходите на хората, развиване на обучение, на опазване на здравето, на обективна правосъдна система. Това е изборът през днешния ден.

Може би през днешния ден ще гласувате оставката на Минчев. Не мислете, че това ще има положителен резултат за вас. При толкоз изговорени думи, че мафията си връща страната, че задкулисието през днешния ден владее депутатите, бъдещият гласоподавател, който ще изберете, към този момент е дамгосан като избора на задкулисието. А посредством това поставяте в допълнение леке върху Народното събрание като институция.

Добре, ще свалите Минчев. Добре, ще сложите собствен ръководител. И какво от това? Другата седмица се каните да промените държавното управление. Добре, и какво от това? Ще имате ръководител на Народното събрание за три седмици. И какво от това? Ще хвърлите страната в безпорядък, есента и зимата – в апетит. Добре, къде ви е алтернативата, уважаеми? Защото, когато предлагаш нещо да спре, би трябвало да предложиш какво да стартира. А вашето предложение? Връщане на задкулисието. Само че разширено – „ Възраждане “, Движение за права и свободи, „ ИТН “ и ГЕРБ. Ние сме от другата страна.

Опитвате се да ни провокирате като политическа мощ, „ Българска социалистическа партия за България “, че стоим във властта за постове. Уважаеми сътрудници, вие тук, младите, можете да го кажете, тъй като не помните историята. ГЕРБ не можете да го кажете обаче. ГЕРБ и Бойко Борисов ми предложиха Поста на ръководител на Народното събрание, с цел да няма съпротива. Този пост се търгува от този момент. Тогава споделих, че Българска социалистическа партия не се продава и не се предава за постове и че моята цел не е да заема висок пост, а да се боря против този модел. Ние сме потвърдили в процедура, че не сме за постове, колкото и да ни критикувате, че стоим в това държавно управление поради власт и пари.

И на младите сътрудници споделям, да знаете, постовете не са власт и пари, коли и облаги. Постовете са лостове за смяна. И ние държим тези лостове сега. Може да ни нападат, може да смъкват господин Минчев, значимо е да продължаваме. От опит ви споделям, не се опасявайте, не се поддавайте, не се предавайте. В последна сметка народът ще ни оцени – кой крив и кой прав в тази борба.

Четете Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР