Къде ще видите като Киро човек, в кой театър –

...
Къде ще видите като Киро човек, в кой театър –
Коментари Харесай

Ренета Инджова: Клоунада и пътуващ цирк – къде ще видите човек като Киро? 


Къде ще видите като Киро човек, в кой спектакъл – това е клоунада и пътуващ цирк, разяснява антикризисния пакет на държавното управление някогашният длъжностен министър председател Ренета Инджова пред организация „ Фокус“.

„ Протести, антиинфлационни ограничения, данъчни облекчения – това не са антикризисни планове, това е методът, по който у нас се ръководи – ей по този начин, с взаимни сделки, идващи, едвам когато яйцето е опряло да се снася“, възмути се Инджова. Тя дефинира ръководството като един съвместен рекет, който си оказват работодатели, синдикати, държавно управление, парламент и политици.

„ Така всеки реализира това, което заради липса на политическа просвета и икономическа смисленост в работата на нашите хора, би трябвало да се реализира регламентирано, конкурентно, транспарантно и съответстващо на ползите на участниците “, счита Инджова. По думите й по света при такова ръководство, следва и рухване на държавното управление.
„ Участваме във война – допустимо ли е такова държание на една страна, която не е част от войната, само че все пак взе участие там като клоунада, като пътуващ цирк? Аз не зная на войните да им провеждат такива развлечения, други знам, само че пътуващи циркови групи, и то в подтекста да извършват задачи? И в този момент нямало да пада това държавно управление, тъй като имали други неща, които трябвало да се свършат. Къде сте видели по света такова проваляне, където не следва от него рухване и на държавното управление? “, изрази недоволството си Ренета Инджова. Тя е безапелационна, че подвластни хора не могат да правят функционалности на самостоятелни институции.

„ И никой не смее да каже на глас, че българският народ не желае децата му да бъдат възпитавани в джендърски и неразбираемо какви други обичаи от хора, които сквернят категорията „ семейство “. Това не са връзки на фамилни, а на неразбираеми начала, подчинени на мафиотски, на незаконни сдружения. И надали не ще прекрачим толерантността, в случай че изразим на глас и високо нашето противоречие, тъй като „ традицията повелява “ да сме толерантни към всички “, означи някогашният министър председател, като акцентира, че толерантността не значи узурпиране на всички позиции, управляващи и форми в страната от свързани с неразбираемо каква устременост хора.

Бившият министър председател не подмина и тематиката за войната, като съгласно нея вниманието на обществото съзнателно се отвлича с ненужното делене на русофили и русофоби.

„ Военният спор Русия – Украйна за следващ път раздели хората. Ами ние не знаем по какъв начин да си живеем живота в изискванията на мир, камо ли в това спорно време, когато тече хибридна война в най-сложните за схващане форми. И седят хората и гледат, и зяпат и се чудят какво става, само че битка измежду тях няма. Остана единствено да сме сън в ехото на нашето говорене. Обаче към момента се чуват гласовете ни “, разяснява Инджова, визирайки митингите – минали, сегашни и бъде.

В навечерието на най-обичания празник на българската култура, просвета и книжовност тя още веднъж беше сериозна.

„ 11 май беше апела ми за оставката на този кабинет, тъй като не може едно общество, което има Кирил и Методий за свои национални идеали, да бъде водено от един Кирил, който му е министър-председател. Защото идеалът ми за общество е на просветена технокрация, която е отдадена на народа си “, отбрани твърдата си позиция единствената жена министър председател на България.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР