Къде ще играе Хари Кейн от новия сезон, след като

...
Къде ще играе Хари Кейн от новия сезон, след като
Коментари Харесай

Бербатов: Аз бях Хари Кейн в Тотнъм, разбирам какво се случва в главата му

Къде ще играе Хари Кейн от новия сезон, откакто Тотнъм продължава да не съумява да печели титли? Вече се заприказва, че британският национал може и да изиска трансфер през лятото. Димитър Бербатов счита, че схваща какво се случва в главата на Кейн, откакто беше пред същата алтернатива преди време с екипа на “шпорите”.

Ето какво разяснява българинът по тематиката в постоянната си графа за Betfair.

“За мен не са изненада информациите, че Хари Кейн ще се опита да напусне Тотнъм, в случай че тимът не се класира за присъединяване в Шампионската лига. И го разбирам за какво би изискал това. Хари е на 27 години и евентуално в идващите три сезона ще е в пика на кариерата си. Времето обаче не чака никого. Навремето аз бях Хари Кейн в Тотнъм - намирах се в същото състояние, в същия клуб със същото нещо, което трябваше да вземам решение. Ако той реши да напусне, евентуално ще разочарова доста последователи на “шпорите” и те ще се извърнат против него. Така е във футбола. В същото време обаче други ще схванат избора му. Кейн е капитан на Англия и основен футболист за Тотнъм, само че би било тъжно, в случай че един ден той се обърне обратно към кариерата си и осъзнае, че не е спечелил купата в Премиър лийг, имайки поради, че сега той е един от най-хубавите нападатели в света.

Това е мъчно решение, тъй като той се намира в клуб със страховит стадион, база и доста други неща, само че пък му липсват трофеите. Аз се намирах в сходна обстановка, въпреки и малко по-различна. Аз идвах от чужбина и желаех да отида в най-големия клуб, с цел да подвигам купи. И това беше Манчестър Юнайтед. Всеки взема решение какво да прави според от това какви цели има във футбола: допустимо е просто да обичаш даден отбор и да се наслаждаваш да играе за него, само че други държат и на трофеите. Всичко е въпрос на персонален избор.

Според мен Кейн би трябвало да остане в Премиър лийг и мисля, че тъкмо по този начин ще стане. Но в кой клуб да отиде? Манчестър Сити си има Габриел Жезус. Би паснал на Манчестър Юнайтед, тъй като там не разполагат с характерен централен нападател на неговата възраст, защото Кавани е в края на кариерата си. Ливърпул има доста надарени нападатели, а за трансфер в Арсенал бих споделил просто едно “не”. Много хора свързват Хари с Манчестър Юнайтед, само че пък тимът не е печелил шампионата към този момент осем години. Той би трябвало да избере място, където постоянно би завоювал купи. Свързват го и с Челси, само че дали би било добре да продадеш подобен футболист на директен лондонски противник. Има доста въпросителни и Хари би трябвало деликатно да реши нещата, с цел да вземе вярното решение. Най-лесно е да остане в Тотнъм, тъй като там към този момент е легенда. Не си го представям и да замине за чужбина.

Ако Хари Кейн ми се обади за съвет, бих му споделил да направи точния избор въз основа на персоналните си упоритости и мотивация. Ако си тръгне от Тотнъм, сигурно ще разочарова някои хора. Решението е негово и ще бъде мъчно.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР