Къде сбъркахме, след като наложихме мярка, която е съгласувана с

...
Къде сбъркахме, след като наложихме мярка, която е съгласувана с
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Къде сбъркахме със зелените коридори?

Къде сбъркахме, откакто наложихме мярка, която е съгласувана с всички и всички бяхме съгласни с нея? Това запита здравният министър проф. Костадин Ангелов на седмичния брифинг за разпространяването на ковид у нас.

46% са леглата за неусложнени пациенти, а за интензивни пациенти са 25% . Голям напън върху системата в област Благоевград, Габрово, Перник, Пазарджик, Пловдив, Разград, Русе, Търговище, Шумен. Заразените медици с ковид са 4 330, а дейните случаи са 2 313. Починалите медици са 31 за страната - 22 лекари, 4 експерти по здравни грижи, 4 санитари, 1 фелдшер и различен медицински личен състав.

Ситуацията в цялата страна е извънредно комплицирана и всички ограничения, които предприехме, не получават нужното схващане и поддръжка. Продължават да се ширят мненията, че няма подобен вирус и ние влияем върху свободите и разпоредбите на хората, безапелационен бе здравният министър.

Проф. Ангелов изясни за на възрастните хора. Сега той схванал, че този кулоар носи противоречие и недоумение в магазините, като е несъответствуващ за изискванията и работата на магазините.
 Супермаркетите желаят зелените коридори за пенсионери да отпаднат
Супермаркетите желаят зелените коридори за пенсионери да отпаднат

Мярката предизвиквала опашки и напрежение, вместо да улеснява обстановката

На здравния министър му е мъчно да разбере по какъв начин младежи вървят в часа на зелените коридори на възрастните хора и за какво не могат да проявят схващане. Питам още веднъж къде сбъркахме, откакто наложихме една мярка, за която бяхме съгласни с всички , запита още веднъж проф. Ангелов.

Ние сме във война и би трябвало да спасим от ден на ден хора с ограниченията, които са вероятни. Всички би трябвало да проявим схващане, че ограниченията са наложителни и значими, тъй като, в случай че в този момент се лишим от права и ограничавания, скоро ще имаме ги в тяхната целокупност, акцентира проф. Костадин Ангелов.

Нямаме твърда основа, върху която да стъпим, и към момента нищо не знаем за него. Този вирус държи ли се като грипа, като типичните респираторни вируси и трябваше да го няма летните месеци, ядоса се здравният министър.
 20 000 у нас са с COVID-19, само че не са под карантина
20 000 у нас са с COVID-19, само че не са под карантина

По 200 смъртни случая дневно чака скоро математикът Петър Велков

По думите му, в случай че хората не имат вяра на страната, в случай че нямат доверие и продължава да се насажда мнението, че са безотговорни и убийци в бели престилки, няма да стигнем до средата.

Държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев уточни, че в този момент сме на 13 място в Европейски Съюз по заболеваемост , а на Балканския полустров сме на 3 място. На 3 място в Европейски Съюз по смъртност и на 2-ро място на Балканите. Има постепенно пълзене нагоре, регистрира той.

Заболеваемостта в България е 658 на 100 000 души. Няма никаква разлика във всички индикатори, които следим. Има спад в тестванията, само че продължаваме да бъдем с 900 на 100 000 население.

Здравният министър регистрира, че за една седмица излекуваните от ковид са 5 766 души. В страната от общия брой разкрити кревати за неусложнени пациенти са 11 492, а за интензивни пациенти - 1 257.

" В момента се намираме в обстановка, в която би трябвало да вземем доста диференцирано решение - или като общество осъзнаваме ограниченията такива, каквито са, и ги съблюдаваме, или прекосяваме към доста по-строги ограничения , каквито има в цяла Европа. Другият е от ден на ден заболели и повече изгубени животи ", безапелационен бе доцент Кунчев.
 3938 нови случая на ковид, 117 жертви, 313 души в тежко положение
3938 нови случая на ковид, 117 жертви, 313 души в тежко положение

Направени са 9949 теста,..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР