Кадър YoutubeВодите на софийската река Слатинска потекоха в ярко синьо,

...
Кадър YoutubeВодите на софийската река Слатинска потекоха в ярко синьо,
Коментари Харесай

Странно явление: Река Слатинска в София потече в ярко синьо

Кадър Youtube

Водите на софийската река Слатинска потекоха в блестящо синьо, алармира свидетел, представен от " Труд ", който е снимал необикновеното оцветяване на водоема с телефона си.

Видеото е направено по обяд в региона на КАТ-София, в Дианабад, и на него ясно се вижда неестественият цвят на реката, породен евентуално от замърсяване с незнайно вещество.

Това не е първият път, в който Слатинска трансформира цвета си. На 21 май т.г. тя още веднъж беше синя, а живеещи край коритото й разказваха, че са виждали водите й обагрени и в други краски, като зелено и алено.

От Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) обясниха, че досега при тях няма постъпили сигнали по случая, само че дадоха обещание да създадат инспекция.

Пробите от водите, които Регионална инспекция за опазване на околната среда изследва при последното оцветяване през месец май демонстрираха, че положението на реката дава отговор на условията за характеризиране на повърхностните води. Не беше открито оцветяване и отлагания, както и нерегламентирано изпускане на води от промишлени източници.

Само преди 10 дни кметът Йорданка Фандъкова прикани столичани да не хвърлят отпадъци в реките. Тогава тя инспектира дейностите по почистването точно на река „ Слатинска “, само че в кв. Сухата река. Фандъкова регистрира, че от началото на годината на територията на града са почистени 97 речни сектора от общо 250.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР