Кадър Северна Корея и Айхан ИнфайрСериалът Игра на Калмари вече

...
Кадър Северна Корея и Айхан ИнфайрСериалът Игра на Калмари вече
Коментари Харесай

Северна Корея: Южнокорейските сериали са злокачествен тумор

Кадър Северна Корея и Айхан Инфайр

Сериалът " Игра на Калмари " към този момент излиза от рамките на шоубизнеса и предизвиква и интернационалните политически реакции.

Филмите и сериалите в Netflix не са налични за популацията в Северна Корея. Но локален агитационен уебсайт не пропусна южнокорейския шлагер „ Игра на калмари ” и написа, че тази поредност потвърждава един път вечно, че капитализмът не работи, съобщи

В публикацията за „ Игра на калмари ” (Squid Game), оповестена в уеб страницата Arirang Meari, създателят разяснява, че поредицата демонстрира неравенството, подбудено от южнокорейския капитализъм и общество, в което „ хората се третират като шахматни фигури ”.

„ Това кара хората да се разсънят за тъжната действителност на чудовищното южнокорейско общество, в което хората са принудени да се изправят в последна конкуренция, а тяхната човещина се унищожава ”, се споделя в публикацията, за която съобщава Gizmodo.

„ Игра на калмари ” показва затънали в задължения хора, които се бият между тях в насилствени и постоянно смъртоносни детски игри. Сериалът се трансформира в интернационална сензация и най-гледаното шоу в Netflix. Въпреки разобличителната публикация, „ Игра на калмари ” не може да се гледа в Северна Корея и всеки, който се опита да го направи, може да получи същинска присъда.

По-рано тази година водачът на КНДР Ким Чен Ун оприличи южнокорейската поп просвета и телевизионни сериали със „ недоброкачествен израстък ”. Веднага по-късно служителите прокараха закон, който не разрешава слушането на K-Pop и гледането на драми. За нарушение на закона корейците могат да получат наказване от 5 до 15 години в трудови лагери.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР