Кадър Нова твТрябва да има 6-месечен тестов период преди реалното

...
Кадър Нова твТрябва да има 6-месечен тестов период преди реалното
Коментари Харесай

Чака ли ни нов ценови шок и хаос заради ТОЛ-системата!? Отговорът на превозвачите: Категорично цените на основните стоки скача!

Кадър Нова тв

Трябва да има 6-месечен тестов интервал преди действителното стартиране на ТОЛ-системата, тъй като ще се случи същото като с електронната винетка - безпорядък. Това сигурно ще се случи. Това разяснява в студиото на Нова тв Илиян Филипов, ръководител на Българската асоциацията на сдруженията в превоза.

Трябваше да бъдат основани към 100 нови пункта, връзките сред АПИ и Национална агенция за приходите не са основани. Оказва се, че този, който не заплаща, няма по какъв начин да бъде заловен. Сега с една винетка три камиона минават. Т.е. тези, които най-вече разрушават инфраструктурата, не могат да бъдат накарани да заплащат, тъй като системата не е направена още. Това разяснява Миролюб Столарски, Българска асоцияция на сдруженията в автомобилния превоз.

Всички тези пари ще бъдат платени от българския консуматор. Това е разход, който ще бъде взет от клиента. Фирмите ще си заплащат таксите, само че компаниите ще си вземат парите назад от елементарния консуматор - посредством нови цени на съществени артикули, разяснява Филипов и посочи, че покачването на цените ще засегне всички артикули.

По негови думи най-вече пътища, обложени с ТОЛ-такса е Германия. Но на територията й с тази такса са обвързани едвам 9% от пътищата. 

Имам 50 камиона, които вършат доставки в цялата страна. До в този момент за винетки на камионите заплащам 68 000 лв. на година. Когато влезе ТОЛ-системата, ще би трябвало да заплащам за същите тези камиони над 4 млн. лева такси, с цел да правят същия маршрут. Тези пари би трябвало да ги заплати българския консуматор, защото камионите вършат доставки до хранителни вериги, разяснява Филипов.  

Нека има такси за прилагане на инфраструктурата, само че дано те да са естествени, да можем да си ги позволим, уточни още той.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР