Кадър Нова твТой е на 27 години, специализант по урология

...
Кадър Нова твТой е на 27 години, специализант по урология
Коментари Харесай

Героите на България! Той е само на 27 години! Лекар е! Влезе в пламъците, за да спаси

Кадър Нова тв

Той е на 27 години, специализант по урология и в никакъв случай не си е представял, че ще му се наложи да избавя пациентите си от пожар. В нощта на пожара в УМБАЛ „ Свети Георги ” в Пловдив д-р Тодор Горанов е първият, който влиза в горящата образователна зала в опит да потуши пламъците, заяви Нова тв.

Заедно с останалите от екипа извеждат 52 пациенти от отделението по урология на открито. Дежурната сестра Марта Шопова споделя, че хората са напуснали умерено пространствата без да се основава ненужно напрежение.

,,Бях извикан от дежурната сестра в съответния бранш. Като отидох, видях гъст пушек, взех пожарогасителя и се запътих към пламъците. В оня миг не реших за риска, в такива случаи действаш инстинктивно``, разяснява пред Нова телевизия доктор Горанов.

,,Въпреки това не се смятам за воин. Помагаха ми и сестрите, санитарите, охраната``, добавя още младият доктор.

Мария Манова от село Цалапица е от пациентите, които били евакуирани в нощта на пожара. Казва, че до момента в който всички били на открито, разбрали, че младият експерт още е в горящото поделение, макар че пожарната към този момент е била там. А доктор Горанов не се усеща воин, направил това, което съгласно него всеки човек прави в сходна обстановка – оказва помощ.

Вярва, че бъдещето му като доктор е тук, в България.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР