Кадър Нова твСъздават финансов фонд, който ще спасява затъналите в

...
Кадър Нова твСъздават финансов фонд, който ще спасява затъналите в
Коментари Харесай

Създават фонд, който ще спасява болниците пред фалит

Кадър Нова тв

Създават финансов фонд, който ще избавя затъналите в задължения лечебни заведения. Държавата обаче няма да отпуска средствата безплатно, а под формата на заеми с ниски лихви, заяви Нова тв.

 

Университетската болница „ Свети Георги ” в Пловдив е едно от лечебните заведения с доста задължения. Задълженията й са за над 5 милиона лв., само че към този момент не попада в застрашителния лист.

Лекарите там обаче се вълнуват от различен проблем - по какъв начин ще се лекуват здравно неосигурените и кой ще заплаща за тях?

Занапред потвърдено небогати и здравно неосигурени ще могат да се преглеждат при джипи и експерт без пари, както останалите, които си заплащат вноските. Средствата за доболничната помощ на изпадналите българи ще бъдат обезпечени от съществуващия фонд към общественото министерство. Към момента вървят договаряния с финансовия министър за разпределяне на пари и за тези пациенти.

„ Но не приказваме за всички здравно неосигурени, а за тези, които е потвърдено, че са небогати. Прави се анкета от общественото министерство и се отпускат пари към лечебните заведения. Движим се в договарянията със общественото министерство в границите на 2-3 милиона, имайки поради какви са били плановете като размер минали такива пациенти ”, изясни проф. Николай Петров, министър на опазването на здравето.

Към един милиард лв. възлизат задълженията на лечебните заведения у нас. Най-критично е ситуацията в болничното заведение във Враца. Протестите на лекари и пациенти продължиха и през днешния ден.

За да избави лечебните заведения от банкрути, страната ще сътвори финансов фонд. Вече вървят договаряния с финансовия министър и премиера.

„ Място, от където болничните заведения да могат да теглят заем – дали да бъде безлихвен или с някаква доста дребна рента, тъй че те да имат финансов запас, с който да тръгнат да разплащат и да предоговарят огромните лихви по старите си контракти, да договорят някакви отстъпки от главниците ”, изясни здравният министър.

Към момента в затруднено състояние са лечебните заведения в Ловеч, Видин, Стара Загора и Бургас.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР