Кадър Нова твНовата наредба на МОН е наистина много чакана.

...
Кадър Нова твНовата наредба на МОН е наистина много чакана.
Коментари Харесай

Директор Николчева за бъдещите школски стаи с мобилни стени и камини: Как ще се случи!?

Кадър Нова тв

Новата разпоредба на МОН е в действителност доста чакана. В нея са разказани в детайли по какъв начин би трябвало да наподобява една класна стая, физкултурен салон, профилиран кабинет. Това, което наредбата рамкира е фантазия на всеки, който работи в образованието. Това разяснява в студиото на " Плюс и минус " по Нова тв шефът на 31-о столично учебно заведение Надежда Николчева. Според новата разпоредба да вземем за пример образователните стаи би трябвало да са Г-образни, с мобилни стени и камини.

Големият проблем, който ние шефовете виждаме в наредбата е, че тя е с пожелателен темперамент, защото не е използвана във типа, в който е излязъл плана за учебни здания, които са строени досега. Голяма част от условията няма по какъв начин да се случат в огромна част от в този момент съществуващите здания, разяснява тя.

Чиновете от дълго време са заменени с единични маси. Но не това е казуса. Проблема е в условията към постройките, към кабинетите. Например желае се за всеки експерт да има обособен кабинет, което няма по какъв начин да се случи. Например единствено в нашето учебно заведение би трябвало да има 12 такива профилирани и независими кабинети, уточни Николчева.

" Хахаха, условието за камина се отнася за кабинета по химия и тя е специфична камина. Но като знаем в какъв брой учебни заведения не може да се обособи въобще кабинет по химия и какъв брой скъпо коства това - към 15-20 хиляди лв.. Наистина главното терзание на всички шефове е финансирането на тази разпоредба, защото в намирането на парите е предоставено на шефовете на образователните заведения със съдействието на финансиращия орган. Ние държим да се посочи тъкмо какви са уговорките на финансиращия орган ",  разяснява шеф Николчева.

В този тип за съществуващите към този момент учебни здания тази разпоредба няма по какъв начин да се осъществя ", уточни тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР