Кадър Нова твНова идея, която има за цел да обхване

...
Кадър Нова твНова идея, която има за цел да обхване
Коментари Харесай

Мутафчийски: Да се ваксинират след работа

Кадър Нова тв

Нова концепция, която има за цел да обхване повече ваксинирани българи, излезе от  НОЩ. Създаване на имунизационни центрове, които за работят до 22 ч. и да имат мобилни екипи, предлага шефът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА. Хората няма да могат да се ваксинират в работно време, по тази причина считаме, че тези центрове би трябвало да работят до 22 ч., сподели той, представен от 

Мутафчийски увери, че ваксинираните в болничното заведение нямат странични резултати след първата доза, с изключение на една лека алергична реакция. Във ВМА към този момент са имунизирани 717 души. 491 са в болничното заведение в София, останалите - в провинциалните лечебни заведения. Все още няма имунизирани в санаториумите.

ВМА има подготвеност да разкрие още 2 зали за ваксиниране. „ Ангажирани сме с имунизирането на част от персоналните лекари. Първо ще стартираме с тези, които са в нашата поликлиника. Имаме ангажименти с шефове на учебни заведения и детски градини, има изпратени описи ”, съобщи ген. Мутафчийски.

„ Процесът става все по-масов. Предложихме и на Националния имунизационен щаб имунизационните центрове в огромните лечебни заведения да имат мобилни екипи, както и да работят най-малко до 22:00 часа ”, сподели ген. Мутафчийски.  
Залата за имунизация във ВМА е голяма, с доста „ работни ” места. Академията има подготвеност да разкрие още две такива, с цел да отговори на упованията за всеобща имунизация.

Ген. Мутафчийски показа още, че е забранил на имунизираните от ВМА да си вършат проби на антитела. Много проби се вършат, не е редно да го вършим от чисто любознание, сподели той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР