кадър: Нова твМинистърът с подобности за обучението онлайн и какво

...
кадър: Нова твМинистърът с подобности за обучението онлайн и какво
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Дистанционното обучение не може да замести напълно присъственото

кадър: Нова тв

Министърът с подобности за образованието онлайн и какво следва в идващите дни и седмици. 

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев разяснява пред БНР проблемите с доставката на електронни устройства за учениците, които не доближават и в международен мащаб, поради всеобщото прекосяване към отдалечено образование, стана ясно, че са ни нужни 100 000 устройства.

Към днешна дата учебните заведения са дали над 15 000 устройства на възпитаници, само че имаме над 30 000, които са заявили, че не учат поради липса на устройства. В ход е пазаруването на близо 100 000 устройства. 8000 към този момент са доставени. Забавянето е поради процедурите за публични поръчки, най-много поради неналичието на устройства в световен мащаб “.

Министърът на образованието сподели още, че отдалеченото образование, синхронно или асинхронно, не може да замести изцяло присъственото образование, само че поради ограниченията и нарасналата заболеваемост измежду учители и изключително шефове на учебни заведения се постанова към този момент да се работи по този метод.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР