Кадър: Нова ТвИзмама с мистериозни кутии като част от забавна

...
Кадър: Нова ТвИзмама с мистериозни кутии като част от забавна
Коментари Харесай

Опарени потребители: Фалшиви кутии с подаръци точат джоба на доверчиви българи по интернет

Кадър: Нова Тв

Измама с мистериозни кутии като част от занимателна игра залива интернет. Търговци оферират кутии " с изненади " против съществени суми, само че вместо обещаните дарове, в тях няма съвсем нищо. 

Така да вземем за пример вместо компютър и скъпи телефони, излъганите получават евтини подправени артикули, сподели Жоро Георгиев в рубриката " На твоя страна " по Нова тв.

``
реклама

Сигнали от консуматори заливат форумите в интернет. През последната година в комисията за отбрана на потребителите са постъпила над 3 700 тъжби за покупки онлайн. Може да поръчаш изненада като да вземем за пример компютър или преносим компютър единствено за 65 лв., само че вътре намираш едно зарядно за телефон и ваучер за 50% отстъпка от идната кутия, споделя опарената Дарина. 

Според специалистите става дума за машинация. Търговецът се ангажира с висока стойност на покупката, а получавате нещо на алегорична цена, изясняват те. 

Модата " Мистери бокс " потегля от международни уеб сайтове и стига до дребни фейсбук групи у нас. Схемата работи на база логика на психиката. 

Римляните са го наричали " Покупка на късмет ". В кутиите обаче има евтини и подправени артикули. 

Търговците се оказват доста мистериозни  не дават адрес за противоположна връзка и потребителите не могат да си потърсят правата. Пратката минава през няколко града,  по този начин куриерите връщат поръчката към Дарина и тя заплаща още веднъж транспортни разноски.

Малкият й наследник събрал парите, с цел да си купи тя нещо за рождения ден. А парите отишли напразно, споделя дамата пред камерите. 

Ако продавачът не бъде открит, можем да си потърсим парите посредством полицията и прокуратурата. Те обаче показват, че потребителят би трябвало самичък да ревизира контактите на търговеца преди да поръча. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР