Кадър Нова твСлучаят Будимир Куйович беше използван за саморазправа с

...
Кадър Нова твСлучаят Будимир Куйович беше използван за саморазправа с
Коментари Харесай

Ексшеф на МВР: Онези, които подкрепяха Куйович навремето, имаха професионално развитие

Кадър Нова тв

„ Случаят „ Будимир Куйович ” беше употребен за разпра с тогавашния вътрешен министър Румен Петков. Всички чиновници, които съзнателно си вършеха работата, просто пострадаха и бяха уволнени. А тези, които подкрепяха Куйович, имаха професионално развиване. Ваньо Танов беше назначен за шеф на Агенция „ Митници ”, а Илия Илиев – в „ Информационно обслужване ”. Той и до през днешния ден се намира в „ Южен поток ”, където получава една много добра заплата ”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи ген. Валентин Петров. Той прикани за разсекретяване на всички материали по делата против излежаващия присъда у нас наркобос. И отхвърли да е взимал от него такса " успокоение ", с цел да прикрива противозаконната му активност в България.

Преди повече от 10 години името на черногореца разтърси МВР. Имаше подозрения за чадър над неговата наркомрежа. Стигна се до оставки на полицейски шефове. Докато течаха делата на Куйович, той съумя да упрекна тогавашния вътрешен министър Румен Петков, че е вземал пари от него. Петков подаде оставка като член на кабинета на Сергей Станишев. Главният секретар на ведомството Илия Илиев беше освободен, а антимафиот номер едно по това време ген. Валентин Петров подаде оставка, откакто тя му поискана от наследника на Петков – Михаил Миков.

Сега ген. Петров твърди, че чадърът над Куйович „ беше потвърден с някои писмени разпоредби ”, свързани с издаване на подправени документи за идентичност на наркотрафиканта. „ Освен в този момент, когато е заловен с подправена шофьорска брошура, аз знам за още два такива случая. При единия документи му бяха издадени със чиновници на чиновници в Стара Загора, а при другия - с документално предписание на основния секретар на Министерство на вътрешните работи по това време Илия Илиев ”, сподели ген. Петров. 

Той е индивидът, който през 2005 година експулсира наркобоса от България. Категоричен е, че това се налагало, защото рисковият нарушител представлявал опасност за националната ни сигурност.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР