Кадър: Нова телевизияСветослав Зъмчев - българин, евакуиран от Афганистан, разказа

...
Кадър: Нова телевизияСветослав Зъмчев - българин, евакуиран от Афганистан, разказа
Коментари Харесай

Българин, евакуиран от Афганистан: Полицията и армията се изпариха за минути

Кадър: Нова телевизия

Светослав Зъмчев - българин, евакуиран от Афганистан, описа пред " Нова телевизия " за обстановката там и по какъв начин е бил изведен от страната.

Той е частен охранител към военна компания. 

„ Ние не бяхме част от последната група, която се прибра в България. Първо бяхме изтеглени от Афганистан и прекарахме няколко дни в американски център в Катар. Там ни оказа помощ българският консул и посланика на България в Кувейт ”, описа Зъмчев. 

Той прибавя, че е имало риск за живота му, а ситуацията в страната се трансформирала внезапно в последните две седмици.

„ Правителството се сгромоляса наред с всички държавни органи. Вътрешният ред, сигурност и комфорт се изпариха за по-малко от ден. Опасност имаше и ние действахме според инструкциите за бърза евакуация ”, прибавя Зъмчев.

„ Хаосът в Кабул стартира рано сутринта. Прекарахме на пътя 6-7 часа, а при естествени условия тази отдалеченост лишава не повече от 15 минути ”, споделя още той.

„ Пътувахме във военно-транспортен аероплан на американската войска. Бе употребявано всяко едно свободно място, с цел да може да се помогне на оптимален брой хора. Вместо 200-250 души, на борда имаше към 600 души ”, изясни Светослав Зъмчев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР