Кадър Министерство на отбраната на Русия и МО на УкрайнаДве

...
Кадър Министерство на отбраната на Русия и МО на УкрайнаДве
Коментари Харесай

Има ли някакъв шанс Украйна във война срещу ядрената сила Русия

Кадър Министерство на защитата на Русия и МО на Украйна

Две някогашни руски страни Русия и Украйна наподобява са покрай война.

Може ли Украйна да се надява на някакъв триумф или най-малко да задържи ядрената мощ Русия? 

Интересен разбор вършат във. Ето част от него

Украйна е огромна страна, с население от 43 милиона души и повърхност от над половин милион квадратни километра. Все отново не може да се съпоставя с Русия. Най-голямата страна в света има повърхност от 17,1 милиона квадратни километра и население от близо 145 милиона.

През последните седмици напрежението межди двете страни бързо нараства. И двете концентрират военни сили по общата им граница. А войната наподобява като все по-възможно развиване на обстановката.

И въпреки всичко, има ли Украйна някакви шансове против армията на Русия? Последната надали ще употребява нуклеарния си боеприпас, тъй че възможна война ще се води с стандартни оръжия.

Има случаи, при които надалеч по-малки страни са успявали да спрат настъплението на съветската войска. Например Финландия по време на Зимната война със Съюз на съветските социалистически републики (1939-1940 г.) Но тогава финландците съумяват да се възползват от студа, снега и мъчно проходимия терен.

Те употребяват и неповторима тактичност - раздират руските вериги на нахлуване и доставяне, обграждайки цели дивизии в така наречен „ моти ”. Така, макар че врагът ги превъзхожда неимоверно както в жива мощ, по този начин и в техника, финландските войски стопират настъплението на Червената войска задоволително дълго, че страната им да резервира независимостта си.

Украйна няма нито едно от тези преимущества. Теренът на страната е най-вече равнинен и елементарно пристъпен като се изключи няколко огромни реки. А тактическата режисура на украинската войска е много сходна на тази на съветската.

От експлоадирането на спора в Донбас, през 2014 година, когато Русия анексира Крим и унищожи съвсем без загуби цяла украинска танкова колона, Украйна възвръща бойните си качества.

В момента украинската войска може да изкара на бойното поле към 150 хиляди постоянни бойци и близо 80 хиляди паравоенни и национална армия. Голяма част от постоянните елементи и в по-малка степен националната армия, са добре тренирани професионални бойци.

Резервът, който украинската войска може да набере за относително малко време, е към 140 хиляди души. Теоретично резервистите са близо милион, само че е противоречиво до каква степен те са боеспособни и дали изобщо е допустимо обучаването, въоръжаването и разполагането им на възможното полесражение.

Населението на Украйна има към 5 милиона единици леко стрелково оръжие. Голяма част от това въоръжение е нелицензирана и всъщност незаконна.

При вероятен спор украинската войска ще се сблъска първо с въоръжените сили на Луганската и Донецката национални републики – сепаратистките псевдодържавни формирования в източната част на Украйна, подкрепяни от Русия.

Техните въоръжени сили възлизат на към 30 000 души. Част от тях са локално опълчение, други са наемници, а има и съветски бойци, които публично прекарват отпуските си в Донбас. Тази военна мощ като цяло обаче е леко въоръжена и незадоволително дисциплинирана.

Продължение в 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР