Кадър МИ, в средатаОфициалната му биография, публикувана на страницата на

...
Кадър МИ, в средатаОфициалната му биография, публикувана на страницата на
Коментари Харесай

Новият министър на икономиката е шеф на надзора на ББР, който даде 75 милиона лв на колекторска фирма

Кадър МИ, в средата

Официалната му биография, оповестена на страницата на Министерството на стопанската система, сочи, че Лъчезар Борисов е дълготраен кадър на ведомството. Досега той беше заместител на титуляра Емил Караниколов. Бил е зам.-министър и в служебното държавно управление на Огнян Герджиков, когато министър беше Тодор Седларски, написа " Дневник ".

Лъчезар Борисов е ръководителят на надзорния съвет на Българската банка за развиване (ББР), който утвърди заем от 75 мл. лева на сдружение, обвързвано с колекторска фирма . Този скандал пристигна посред изключителното състояние поради ковид и поради него Бойко Борисов уволни целия директорски съвет, отпред със Стоян Мавродиев. Отговорност на надзора не беше потърсена макар оправданията на членовете на Управителния съвет, че са получили утвърждение от него.

Същият контролен съвет преди месец утвърди изкупуването на двойна цена от ББР на 70% от акциите, с които се усили капиталът на Първа капиталова банка (ПИБ). Така беше изпълнено последното изискване за допускане на България в " чакалнята " на еврозоната. Сделката провокира остри рецензии и тъжба в съда.

Във визитката на Лъчезар Борисов ББР не се загатва. Там стои обтекаемата информация, че е натрупал " богат опит в областта на корпоративното ръководство " - бил е в бордовете на редица частни и държавни компании от сферата на индустрията, енергетиката и финансовото ръководство. Не излиза наяве в кои и в кой интервал. Посочва се, че е член на Управителния съвет на Фонда за енергийна успеваемост и възобновими енергийни източници.

Очевидно е, че става дума за изпитан кадър. Самият той показва, че се " утвърждава като държавен чиновник " от 2002 година, когато е назначен с конкурс за основен специалист в министерството на стопанската система. От 2006 година е шеф на отдели - " Преструктуриране и финансови пазари ", " Управление и преструктуриране на държавното присъединяване ", " Инвестиционни планове, интернационалните стратегии и маркетинг " и " Стратегически разбори и прогнози ".

Борисов се гордее с куп награди и грамоти, които е получил " за работата си в Министерството на стопанската система, както и на надпревари по математика и борсово ходатайство ".

Новият министър е на 42 години, от Самоков, приключил е стопанска система в УНСС. Специализирал е " Устойчиво развиване " във Венециански интернационален университет и Регионалния център по околна среда в Будапеща, както и " Счетоводни и одит регулации " към Световната банка. Завършил е образование по " Предприемачество и рисков капитал " в Американския университет. В момента е докторант във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР