Кадър Мая Манолова, ФейсбукНапразно чакане пред съда днес. Премиерът Бойко

...
Кадър Мая Манолова, ФейсбукНапразно чакане пред съда днес. Премиерът Бойко
Коментари Харесай

Манолова чака Борисов в съда, той не се яви на делото за клевета

Кадър Мая Манолова, Facebook

Напразно очакване пред съда през днешния ден. Премиерът Бойко Борисов още веднъж не се яви в съда на делото, заведено от Мая Манолова против него, за клюка. Днес беше последното съвещание по делото. Очаква се решението на съда. Това стана ясно от видео онлайн във фейсбук страницата на Мая Манолова след последното съвещание по делото, написа

Припомняме, че Борисов не се яви и на съвещанието на 23 февруари 2021 година, когато трябваше да стане ясно дали министър председателят, или неговият учредителен секретар лъже в своите показания и изказвания.

" Това не е просто частен спор сред Мая Манолова и Бойко Борисов. Това е спор, който би трябвало да върне в жителите възприятието за правдивост. Става дума за едно клеветническо изказване в народен ефир, ден преди балотажа на локалните избори в София, персонално на премиера Борисов ", съобщи Манолова.

" Върхът е, че националната телевизия, в която Борисов даде своето изказване, съобщи, че не може да подсигурява, че на записа е министър председателят. Въпреки че, записът е на формалния уебсайт на малкия екран. В тази страна няма народна власт и почтени избори, само че няма и свободни медии ", сподели още тя.

" Не приказваме за политическите вреди, които нанесе и по какъв начин повлия на жителите преди втория тур. Става дума дали съдът ще застане зад буквата на закона и зад обстоятелствата по делото или ще се поддаде на други внушения, безапелационна е Манолова.

Борисов да пристигна персонално в съда и да каже споделил ли е тези думи. Той се скри, нае огромна адвокатска адвокатска фирма, основната редакторка на ПИК свидетелства в негова отбрана по това дело. Да се види по какъв начин най-голямата партия организира избори посредством информатори в щабовете на своите съперници ", сподели още Манолова.

" Премиерът се включи в кметската акция в София с една чудовищна неистина. По-страшното е, че това ще продължи и на тези избори. Очаквам Борисов още веднъж да грейне и да изяснява за ромски гласове и хора, впрегнали ундърграунда ", съобщи тя.

" Не е ясно по какъв начин ще приключи делото и дали Борисов ще си понесе отговорността. Гневът ми е към тези нагли хора, които мачкат медиите до такава степен, че една телевизия се отхвърля от личния си запис в свое предаване. Да се види какви хора ни ръководят и по какъв начин са смачкали всичко – изборите, съда, медиите, свободата и желанието на хората да се изправят и да изразят мнението си. Хора, гласувайте на идващите избори, с цел да не се гаврят повече ", прикани Манолова.

" Борисов не се яви в съда, с цел да отбрани думите си, с което потвърждава, че са оскърбителен и погрешни. Той избра за следващ път да наруши закона, както го наруши и на предходните локални избори. Вместо да се яви и да почете съда и да даде пояснение дали е споделил въпросните думи, се скри зад очевидците си. Надявам се съдът да подходи обективно и да разобличи и накаже господин Борисов за грубото и надменно държание, което имаше освен на локалните избори, само че продължава и през днешния ден ", добави юрист Минчо Спасов, който пази Манолова.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР