Кадър личен архив Мария ХристоваТелеграф разкрива подробности за ужасяващото убийство

...
Кадър личен архив Мария ХристоваТелеграф разкрива подробности за ужасяващото убийство
Коментари Харесай

Телеграф: Бременната с близнаци Мария загубила единия плод преди убийството си

Кадър персонален списък Мария Христова

Телеграф разкрива детайлности за ужасяващото ликвидиране на Мария Христова. 

Годеникът на 17-годишната Мария Христова от стралджанското село Странско е намерил с двама свои другари тялото на момичето в зарязан бунар по здрач на 19 август. Това описаха локални поданици, представени от „ Телеграф “. Те са още в потрес от случилото се с чаровното момиче.

Янчо Митев се насочил към обраслия двор, откакто в продължение повече на денонощие от там се носел писък на кучета и чакали. След като хвърлил няколко камъка към дъното, изплувала ръката на годеницата му. Тялото било извадено денонощие по-късно от пожарникари и служители на реда, в това време бил осъществен първичен оглед в дома на жертвата.

Вътре царял цялостен безпорядък. Единият креват бил изработен на тресчици, съборени били столове и гардеробчето, на всички места се въргаляли разпокъсани облекла, измежду тях разкрили и едната обеца на Мария, подарена ѝ две седмици по-рано, по време на тайния годеж от Янчо, описаха поемни лица.

Мария била оповестена за търсене заранта на 13 август от пастрока ѝ, който часове наред преди този момент обикалял из селото, разказвайки със сълзи на очите, че доведената му дъщеря е изчезнала в незнайна посока рано сутринта.

Още същия ден от районно управление (на МВР) „ Полиция “ в Стралджа разпространиха описанието ѝ: Слаба, висока към 1,65м, с черни дънки и синя тениска. Според молбата Мария е напуснала дома си на ул. „ Райна Княгиня “ 4 към 20:30 часа предния ден в незнайна посока.

Същия ден момичето стъпало на обзор поради бремеността си в Ямбол, описват нейни съученици от професионалната гимназия по земеделие „ Христо Ботев “. Била радостна, споделила, че с бъдещия си брачен партньор ще си имат близначета, на връщане позвънила на пастрока си Йовчо да я посрещне на автобусната спирка, тъй като напазарувала много неща.

За последно Мария била забелязана посред селото дружно с мъжа, който я бил отгледал от две годишна, когато пристигнал от Стралджа с брат си и двамата купили къща в селото. Задържаният за убийството 44-годишен Йовчо Петров Стоянов нямал подписан брак с майката Тодорка, от която му се родили две момчета, хлапета помагали на фамилията при пасенето на стотина овце и кози.

В деня, когато Мария е била убита, майката отсъствала от Недялско. Тя отпътувала на посетители при сестра си в Русе, описаха съседи. От дома отсъствали и братчетата – отишли да пасат стадото с един по-възрастен от тях юноша, тъй като Йовчо им споделил, че не се усеща добре здравословно.

„ Всичко звучи като в някакъв ужасяващ филм, в деня, когато Мария е била към този момент хвърлена в бунара, срещнах пастрока ѝ, вежлив, лоен, поздрави ме, попита ме по какъв начин съм със здравето “, изясни изкаралата два мандата като кметски наместник и сега работеща като библиотекарка в читалище Тодорка Йорданова.

По думите ѝ Мария единствено за една-две години се трансформирала в дребна чернокоса хубавица, ходела постоянно на учебно заведение в Ямбол, само че се влюбила в две-три години по-големия от нея Янчо и двамата се сгодили. Уж го създали скрито под предлог, че честват рождения ѝ ден в края на април, само че нямало човек в селото, където живеят към 150 души, да не знае, че хубавицата е бременна и скоро ще подвигат женитба.

Пастрокът Йовчо няма престъпни регистрации, прецизират локалните. Заедно с Тодорка постоянно откликвали на предложения да оказват помощ на възрастни хора: дърва да нацепят, двор да преобърнат с вършиме лопати, обичал да си пийва, само че не бил озлобен и в Недялско нямат спомен да е правил кавги или побоища.

„ Гледаш го един шест на трийсет и пет, преклонен, все надолу гледа, учтиво поздравява, а се оказва, че зад черупката се криел урод! “, изяснява комшия, който от поемните лица схванал, че килърът е напъхал в устата на жертвата бикините ѝ.

Предполагаемият причинител на закононарушението е арестуван за 72 часа по здрач на 20 август, в хода на аутопсията станало ясно, че Мария е била бременна в третия месец с близнаци, само че единият плод е бил умрял преди датата на гибелта ѝ. Предполага се, че килърът е пренесъл мъртвото тяло в найлонов чувал до запустелия двор и го хвърлил с главата надолу в дълбокия близо 12 м кладенец с вярата, че никой няма да се сети да я търси там.

Денонощие след задържането по обвиняване в ликвидиране Йовчо Стоянов отхвърли да сътрудничи на проверяващите, отхвърля да има нещо общо с гнусното закононарушение, само че събраните досега улики и косвени доказателства недвусмислено демонстрират, че той е причинител.

Очаква се през днешния ден състав на ямболския областен съд да постанови непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Приятели на жертвата описват, че „ баща Йовчо “ не криел мераците си към доведената си щерка. Имало случаи когато мераклийски пред погледите на всички я пощипвал по бузките и шляпал по дупето, като обяснявал, че това го прави тъй като я обича като своя, Дали преди да я удуши арестуваният е правил опит да я изнасили или блудства, занапред ще излиза наяве.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР