Кадър Канал 3 Протестиращите родители на деца с увреждания са

...
Кадър Канал 3 Протестиращите родители на деца с увреждания са
Коментари Харесай

Майка на дете с увреждания: Обидени сме на премиера


Кадър Канал 3

Протестиращите родители на деца с увреждания са афектирани на премиера Бойко Борисов. Това стана ясно от думите на една от тях Валентина Милова, която бе в предаването "Денят онлайн " по Канал 3 и приказва по горещата тематика с подадената и върната оставка на обществения министър Бисер Петков. Той я подаде точно с претекста, че не може да се оправи с настояванията на протестиращите, опънали палатков лагер пред Народното събрание.

Имаше среща сред министъра, омбудсмана Мая Манолова и протестиращите.

„ Не съм участвала персонално на срещата с министъра, само че на палатковия лагер това бе доста обсъждана тематика. Не виждам съображение за това, че министър Петков не може да се сработи с нас. В нашите среди той има доста огромно доверие. Симпатиите са свързани с неговото държание от началото на протеста”, изясни протестиращата.

Според нея казусът не се корени в парите.

„ Доколкото знам, финансовата рамка на претенции от нас закон за персоналната помощ, към момента не е конкретизирана. Няма по какъв начин да се приказва за това, в случай, че не се знае какъв брой пари са нужни, с цел да проработи закона. Така че надали парите са казуса.

Пари в системата има. Пари обаче се разхищават”, разяснява Милова.

Тя изясни и за какво тъкмо се е почувствала наранена от отношението на министър-председателя.

„ Седем митинга имаме заричане от премиера да се срещне с нас. Него го няма. А днешното му обидно държание – „ този проблем да ми се махне от главата”. Цял свят се грижи за своите хора с увреждания”, добави Милова.

Относно бъдещите дейности на протестиращите тя разясни, че „ единственото заричане, което сме дали, е до петък да не се разраства. Но в случай че ситуацията продължи, то може той да продължи и да ескалира”.

„ Ние се борим за живота на децата си. Животът на нашите деца не може да се подлага на търговия. И никой няма политически пристрастия.

Най-големият боязън на родителите на деца с увреждания е какво ще стане с техните деца, откакто си отидат. Защото, откакто родителите си отидат, те остават без грижи. Много хора си отидоха по този начин. Ние желаеме от този закон е най-важното – когато нас няма да ни има, страната да подсигурява за нашите хора с увреждания”, заключи прочувствено Валентина Милова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР