кадър и видео: Нова твТя сподели наблюденията си, че след

...
кадър и видео: Нова твТя сподели наблюденията си, че след
Коментари Харесай

Вирусологът Мира Кожухарова: Моите колеги с надежда броят всеки, който си поставя първа доза

кадър и видео: Нова тв

Тя показа наблюденията си, че след предизвестията от здравното министерство по-възрастните хора и тези в рисковите групи са станали по-предпазливи.

" Има разлика сред реимунизация и трета доза. Тя е за хора, които не реагират задоволително добре на имунизацията. Това се следи и при други ваксини. При тях е въведена по-сложна скица за имунизация, тъй че и те да основат имунитет ", съобщи в ефира на " Събуди се " вирусологът и съветник на здравния министър проф. Мира Кожухарова.

„ Въпросът е позволен. Основната концепция на разкриването на Коронавирус зоните е да се улесни достъпа на хората, които не са тежко заболели, до здравна помощ, тъй че те да не се самолекуват у дома. Мисля, че това ще бъде облекчение и за хората, и за лечебните заведения. Фактически въпросът е организиран ”, изясни тя.



Според нея следенето на здравословното положение би трябвало да се прави от чиновници в Коронавирус зоната. Право на безвъзмездни лекарства ще имат и тези, които не са здравно обезпечени, уточни още съветникът на здравния министър.

„ Процентът на имунизираните не е доста висок, някъде над 20%. Но това е толкоз малко. Моите сътрудници с вяра броят всеки, който си слага първа доза, с вярата, че броят на имунизираните ще се усили. Много постепенно върви, доста малко, което продължава да ме учудва. Всички чакахме да се появи имунизацията, с цел да разгадаем казуса и да си върнем доколкото може назад живота, с който сме привикнали. Сега имаме ваксина, а не я използваме. По света не е по този начин – имат ваксини, приказват за трета доза ”, уточни проф. Кожухарова.

Тя уточни, че процентът на тези, които се отхвърлят от имунизацията след първата доза, не е висок. Епидемиологът изрази вяра, че здравното министерство ще премисли позицията си за третата доза.

„ Има разлика сред реимунизация и трета доза. Тя е за хора, които не реагират задоволително добре на имунизацията. Това се следи и при други ваксини. При тях е въведена по-сложна скица за имунизация, тъй че и те да основат имунитет. Третата доза във всички случаи е нужна за тези с подтисната имунна система по някакви аргументи. При тях имунитетът след имунизация е по-слаб ”, изясни проф. Кожухарова. Тя уточни, че в Съединени американски щати е взето решение и за реимунизация за избрана група хора.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР