Кадър и видео Нова Тв, vbox7.comИзлязоха подробности за случая с

...
Кадър и видео Нова Тв, vbox7.comИзлязоха подробности за случая с
Коментари Харесай

Ректорът на МУ в Плевен: Наш студент от чужбина е заразен с индийския щам на коронавируса

Кадър и видео Нова Тв, vbox7.com

Излязоха детайлности за случая с индийския вариант на ковид в България. Националният цeнтъp пo зapaзни и пapaзитни заболявания дoкaзa cлучaй нa „ Дeлтa “ вapиaнт нa ĸopoнaвиpyca, или тъй наречените индийcĸи вapиaнт. Тoй e идeнтифициpaн в Плeвeн и зaceгa e eдинcтвeният потвърден подобен. Пациентът е мъж на възраст сред 20 и 30 години. Изследван е с недоволства от болки в гърдите, нараснала температура и кашлица, като е ориентиран за домашно лекуване.

„ В момента нищо не се случва, историята е от април. Пробата е на наш студент, той е шести курс, задграничен жител от европейска страна. Негова другарка идва у нас с полет от Франфуркт, идвайки от Индия. Тя пътува с отрицателен PCR – тест. Пристигайки у нас усеща главоболие и неразположение. Студентът ни почувства същите признаци след три дни. Тъй като към този момент знае, че приятелката му е инфектирана, той се самоизолира ”, описа за Нова Тв ректорът на Плевенския медицински университет проф. доктор Добромир Димитров.

Положителната проба на мъжа излиза на 5 април. РЗИ – Плевен организира изследване на контактните лица, като открива, че нито един от тях не е инфектиран. На 21 април е решено тя да бъде една от тези, които ще бъдат тествани за варианти.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР