Кадър Драгомир Симеонов, ФБ и С. ТрифоновНе спират коментари по

...
Кадър Драгомир Симеонов, ФБ и С. ТрифоновНе спират коментари по
Коментари Харесай

Драгомир Симеонов: Кандидатурата на Петър Илиев е изключително добра политическа новина. Най-вече за Барбадос

Кадър Драгомир Симеонов, ФБ и С. Трифонов

Не стопират мнения във връзка евентуалното предложение на Слави Трифонов за министър председател Петър Илиев. Шега си направи журналистът, ефирен и радио водещ Драгомир Симеонов. Той написа във Facebook:

" Кандидатурата на Петър Илиев би била извънредно добра политическа вест. Най-вече за Барбадос. "



Барбадос е островна страна, част от островната група Малки Антили. Той е с дължина 34 km и широчина до 23 km, като покрива повърхност от 432 km². Разположен е в западната част на северната част на Атлантическия океан, на 100 km източно от Подветрените острови и Карибско море. Барбадос е част от Малките Антили, почти на 13° с.ш. от екватора. Намира се на към 168 km източно от двете страни на Сейнт Лусия и Сейнт Винсент и Гренадини и на 400 km североизточно от Тринидад и Тобаго. Барбадос е отвън атлантическата „ Алея на ураганите “. Негова столица и максимален град е Бриджтаун.

Обитаван от индианци-кариби от 13 век и преди този момент от други американски индианци, Барбадос е посетен от испански навигатори в края на 15 век и разгласен за притежание на испанската корона. Островът се появява за първи път в испанска карта през 1511 година Португалците посещават острова през 1536 година, само че остават непотърсени, като единственият им принос е въвеждането на диви прасета за положително доставяне с месо. Английски транспортен съд идва на Барбадос през 1625 година и англичаните превземат острова в името на крал Джеймс I. През 1627 година първите непрекъснати заселници идват от Англия и той става британска и по-късно английска колония. Като богата захарна колония, тя се трансформира в британски център на африканската търговия с плебеи, до момента в който тази търговия не е оповестена за противозаконна през 1807 година, с дефинитивно освобождение на робите в Барбадос през 1833 г.

На 30 ноември 1966 година Барбадос става самостоятелна страна и член на Британската общност с английския монарх (понастоящем кралица Елизабет II) като унаследен държавен глава. Има население от 284 996 души, най-вече от африкански генезис. Въпреки че е систематизиран като атлантически остров, Барбадос се смята за част от Карибите, където е класиран като водеща туристическа дестинация. Четиридесет % от туристите идват от Англия, като идващите огромни групи гости на острова са от Съединени американски щати и Канада.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР