Кадър CNNНепоправимият расист Джон Уилям Бил Кинг бе екзекутиран късно

...
Кадър CNNНепоправимият расист Джон Уилям Бил Кинг бе екзекутиран късно
Коментари Харесай

Расист бе екзекутиран за шокиращо убийство, променило САЩ

Кадър CNN

Непоправимият расист Джон Уилям " Бил " Кинг бе екзекутиран късно в сряда в щата Тексас за присъединяване си в едно от най-шокиращите убийства от ненавист в Съединени американски щати, провокирало поредност от закони, с които сходни закононарушения се преследват доста по-строго,  споделя " Дневник ".

``
реклама

Кинг, който бе на 44 години, е първият бял в щата, наказан на гибел за ликвидиране на негър. Лоурънс Ръсел Брюър - различен от тримата убийци, стана първият екзекутиран за такова закононарушение, когато присъдата му бе изпълнена през 2011 година Шон Алън Бери излежава доживотна присъда с право за първо преразглеждане през 2038 година, защото по време на процеса отбраната му потвърди, че той не споделял расистките възгледи на Кинг и Брюър.

Прокуратурата уточни Кинг като водач на групата, която на 7 юни 1998 година убива по изключително нечовечен метод 49-годишния Джеймс Бърд. Чернокожият мъж се прибирал от ваучър и търсел някой да го закара на стоп до дома му. Тримата бели го пребили, след което го вързали за глезените, закачили въжето за пикапа си и го влачили по пътя в продължение на 5 км. Останките от тялото били захвърлени пред черква на чернокожи, полицията откри по кървавата следа откъснати елементи на 2 км преди този момент.

Страната бе толкоз шокирана от кървавото буйство, че всички опити на наказаните да апелират бяха отхвърлени, а предишния октомври Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли въобще да допусне за разглеждане случая на Кинг. Доказателствата за расистките му възгледи и желанието му да убива чернокожи бяха толкоз безапелационни за правосъдните заседатели, че те го осъдиха на гибел след единствено 2 часа разискване.

През 2001 година щатът Тексас одобри Закона " Джеймс Бърд " за закононарушенията от ненавист, а името на жертвата е и в последвалия федерален закон от 2009 година, с който се преследват закононарушения, стимулирани от ненавист към раса, цвят на кожата, вяра,  ориентировка, пол, народен генезис или неработоспособност. Другото име в заглавието на федералния закон е на Матю Шепард, студент от Университета на Уайоминг, който бе пребит, вързан за ограда и оставен да почине от раните си поради своята друга ориентировка.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР