Кадър: Буяр Османи, фейсбукМинистърът на външните работи на Северна Македония

...
Кадър: Буяр Османи, фейсбукМинистърът на външните работи на Северна Македония
Коментари Харесай

Македонски министър: Илинден е празник, който може да ни обедини с българите

Кадър: Буяр Османи, фейсбук

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи разгласява видеообръщение.

„ Ние показваме ясна воля - в обществен, юридически и даже парламентарен смисъл - да предоставим на всички тези жители на Република Северна Македония, които се усещат част от българския народ, свободното изложение на тази воля, като освен това почитаме техният друг взор към общата история ", съобщи той.

„ Илинден е значим ден за Република Северна Македония и нашите съседи в България. За страдание в предишното, а постоянно и в сегашното, той постоянно беше причина за раздори и различия, вместо да бъде точка, която ще сплоти “, означи той.

„ В днешния актуален подтекст наше обвързване е да създадем тъкмо това - точка, която ще ни свърже, празник, който ще ни сплоти, историческо събитие, посредством което ще покажем взаимно почитание и взаимно самопризнание. Изразявайки почитание към многообразието, към другия взор към историческите трендове, през днешния ден ние поемаме задължението да създадем модерни обществени трендове, които да обезпечат общо бъдеще за жителите на двете страни “, сподели македонският външен министър.

Според него посредством засилено секторно съдействие ние даваме опция на жителите, бизнеса, хората на културата и всички други обществени участници да подобрят взаимните си връзки, без значение от политическите разлики.

„ Същевременно, посредством работата на взаимната експертна комисия, ние ще продължим да търсим точките, които ни свързват, премахвайки разликите, които ни държат отделени “, добави Османи.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР