Кадър БулфотоКато оставим настрана протести, политически пристрастия, проекти, платформи, мечти

...
Кадър БулфотоКато оставим настрана протести, политически пристрастия, проекти, платформи, мечти
Коментари Харесай

Е-vestnik.bg: Лостът за отстраняване на ГЕРБ на избори, добър, лош, е Нинова. Борисов знае и е взел мерки

Кадър Булфото

Като оставим настрани митинги, политически пристрастия, планове, платформи, фантазии и идеологии, има едно елементарна сметка – на избори в този момент или през пролетта кой може да победи ГЕРБ и Борисов?, написа Иван Бакалов .

Проучванията демонстрират, че най-близо по резултат до ГЕРБ с към 1% разлика е Българска социалистическа партия. Не Слави Трифонов, не „ Да България ”, не Мая Манолова и впрочем. Някои от последователите на Христо Иванов и Слави Трифонов хранят илюзии, че някак, като с магическа пръчка техните партии могат внезапно да напомпат мускули и да излязат над ГЕРБ. Но няма подобен късмет.

Шанс да победи ГЕРБ има Българска социалистическа партия. И не става дума за някаква разгромяваща победа. Става дума кой ще бъде победител с 1%, което му дава мандат да сформира държавно управление.

Ако ГЕРБ още веднъж излезе напред даже с 1%, Борисов получава мандата и се знае какво следва – „ Да се обединим в рецесията ”, което преведено на елементарен език значи „ Я елате пиленца при батко ”. Тоест отново Борисов да прави коалиция и да дърпа конците, даже да не е министър председател четвърти мандат. И по този начин статуквото, наричано мафия, да не помръдне.

При избори с резултат с 1% над ГЕРБ, Българска социалистическа партия ще има мандат да сформира държавно управление, само че няма да е независимо, а в някаква необятна коалиция, да се надяваме без Борисов. Поне към този момент Нинова демонстрира твърдо отвод от съглашателство с ГЕРБ. Въпросът е кои други в Народното събрание ще са подготвени на такава коалиция против ГЕРБ. Има една група в обществото, която потрадиция си повтаря по какъв начин, в случай че Българска социалистическа партия завоюва изборите, отиваме в Евразия и одобряваме рублата и т. н. Това са хлапашки бълнувания на параноици, на които все по-малко обръщат внимание. Все повече понижава поддръжката за Борисов, учредена на тази концепция – че ни избавя от комунистите и ни пази от Путин.

Двете партии все още са съвсем изравнени, и това в случай, че Българска социалистическа партия (не без подмолната помощ на Борисов) е хвърлена в невиждани вътрешнопартийни войни.

Още в

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР