Кадър Булфото и Слави ТрифоновИзненадващо изявление направи Христо Иванов.Още няма

...
Кадър Булфото и Слави ТрифоновИзненадващо изявление направи Христо Иванов.Още няма
Коментари Харесай

Христо Иванов: Готов съм за премиер. Нямаме диалог с Има такъв народ

Кадър Булфото и Слави Трифонов

Изненадващо изказване направи Христо Иванов.

Още няма изясненост каква е повода за непредвидените му думи тъкмо в този миг.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов съобщи, че е подготвен да поеме отговорност и да стане министър председател, в случай че това се постанова. В изявление за " Свободна Европа " той акцентира, че " има други решения във връзка с този пост " и по тази причина все още той не е на дневен ред.

Иванов се оплака от неналичието на разговор с партията на Слави Трифонов " ИТН ". По думите му " Демократична България " доста пъти се е опитвала да стартира диалог с техни представители за политики и стратегии, а не за систематизиране на позиции, само че към момента несполучливо. Според него " ИТН " е логически сътрудник за ръководство, защото поддържа митингите от предходната година, съобщи " Дневник ".

" Обяснението за неналичието на диалог на сътрудниците от " ИТН " е, че към момента няма държавно управление, с цел да има предварителни договаряния. Необходим е обаче сериозен диалог, който изхожда от разбирането, че откакто сме отделили ГЕРБ от властта, би трябвало да се захванем с отделянето на върхушката на Движение за права и свободи от нея ", сподели още Иванов.

Попитан за вероятен разговор с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, съпредседателят на " Демократична България " съобщи, че по значимите тематики като конституционните промени, където са нужни необятни болшинства, е подготвен да беседва с всички.

" Ако има политически сили, които са подготвени да работят по нашите оферти, ние бихме позволили опцията те да станат част от болшинство, което да поддържа кабинета, без да бъдат част от обединението ", посочи Христо Иванов



 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР