Кадър Булфото и БТВМинимална пенсия 300 лв., максимална - 1400.

...
Кадър Булфото и БТВМинимална пенсия 300 лв., максимална - 1400.
Коментари Харесай

Икономистът Станчев: Не пипайте пенсиите. Ще стане като през 1997 г. Държавата ще фалира

Кадър Булфото и БТВ

Минимална пенсия 300 лева, оптималната - 1400. Става дума за недостиг сред 1,2 и 3,8 милиарда от приходите по бюджета. А синдикалисът Димитров планува недостиг от 5 милиарда Може да напишат и минимална пенсия - 1000 лева За известно време ресурсът ще стигне. Но след това ще се заловен за главата. После няма да има пари за нищо. Това съобщи икономистът Красен Станчев пред bTV, представен от Фрог.

Като виждам какво се случва, няма да е добре. Правителствто ще напечата едни пари, ще се похарчат за артикули и услуги. В последна сметка тези пари ще бъдат издухани през комина. Засега сметката не е ясна, уточни той.

Нямам нищо срещу увеличението на пенсиите, може да се напишат всевъзможни цифри, само че въпросът е, че държавният запас ще стигне единствено за избран интервал, а след това всички ще се заловен за главите и може да се стигне до обстановката от 97 година, когато нямаше пари за нищо. Така държавното управление ще напечата едни пари, ще ги раздаде, ще се вдигне инфлацията и в последна сметка тези пари ще бъдат издухани през комина, разяснява икономистът.

Сега имаме обстановка на предизборно пазаруване на гласове и не е ясно по кое време ще свърши сметката, посочи той.

Според мен сега би трябвало да се оставят пенсиите както са и да се влагат средства в тези браншове на стопанската система, които създават приход. Не знам за какво чак след 3, след 4 или 5 месеца от Българската стопанска камара излязоха със мнение, че може би би трябвало да се отсрочи заплащането на някои налози. Това трябваше да стане още в самото начало на епидемията. Може би още не е късно, само че това би трябвало да се ревизира. Онова, което може да се направи сега е, да се оставят хората сами да се оправят. Това значи да се опростят някои налози за избран интервал от време, счита той.

Най-лесно е да се опростят корпоративните налози, добави икономистът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР