Кадър бТВВместо да изпълняваме задачите си по проекти, ние трябваше

...
Кадър бТВВместо да изпълняваме задачите си по проекти, ние трябваше
Коментари Харесай

Инж. Мирослав Мазнев: Целият строителен бранш бе оклеветен и злепоставен

Кадър бТВ

Вместо да изпълняваме дилемите си по планове, ние трябваше да спрем нашите машини. Това не беше толкоз митинг, колкото една проява, тъй като целият отрасъл беше оклеветен и компрометиран. Подобно опълчване имаше за цел да обругае сектора ни. Това съобщи в студиото на " Лице в лице " по bTV изпълнителният шеф на Камарата на строителите в България инж. Мирослав Мазнев във връзка обвиняванията за некачествено строителство от страна на Българска социалистическа партия към сектора.

,,В опълчването се включиха и партийните централи. Обидиха ни политически, защото непрекъснато ни пришиваха към избрана власт, назоваха ни строителната мафия. Това са все неща, които наскърбяват структурата``, уточни Мазнев.

,,Младите би трябвало да имат три съществени стълба в нашата специалност – почтено възнаграждение, вероятност и достолепието на специалността. За жал всички те бяха накърнени``, сподели той.

,,Да, от време на време има пропуски, които дават опция да се подлага на подозрение качеството, само че в последна сметка грешките са идентични на всички места, даже в чужбина, тъй като ние работим и навън``, съобщи още той.

,,Трябват по-строги механически правила за проучвания, за изследвания. Липсва професионалната аналитичност, тъй че не хвърляйте цялата виновност върху строителите. Трябва да се подобрят нормативните уредби, с цел да може и нашата работа да бъде по-прозрачна``, разяснява Мазнев и добави, че цените на строителството у нас са в пъти по-ниски спрямо страни, чийто пазар е непосредствен до нашия.

,,Имаме страхотни гаранции, които даваме за един дълъг интервал, защото такива са европейските норми``, заключи инж. Мирослав Мазнев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР