Проблеми, заложени в Изборния кодекс, затрудняват подготовката на изборите на

...
Проблеми, заложени в Изборния кодекс, затрудняват подготовката на изборите на
Коментари Харесай

Председател на РИК: Не може да се гласува с машина само за депутати в НС

Проблеми, заложени в Изборния кодекс, затрудняват подготовката на изборите на 9 юни. Янко Радунчев, ръководител на РИК 17 в Пловдив област, показа, че към този момент са назначени цялостните сформира на секционните изборни комисии.
Прочетете още
" Става дума за над 4700 индивида в 540 СИК, дружно с спомагателните такива. Малко по-сложно е на избори 2 в 1 - има повече протоколи за попълване. Изборният кодекс извънредно детайлно е разгледал въпросите с обособените типове избор, само че няма планувани общи правила, които са за осъществяване на няколко в един ден. И оттова идват проблемите и грешките. Ако желаеме да гласуваме единствено за Народно заседание. не можем да го създадем с машина, защото софтуерът разрешава само и единствено гласоподаване и за двата типа избор с една карта ", изясни той пред Нова ТВ. 

Избирателите биха могли да пожелаят да упражнят вота си или единствено на машина, тогава не би следвало да има проблем. Ако обаче желаят да гласоподават единствено на единия избор, тогава ще бъдат лимитирани в правото си да го напавят единствено на хартия. От това, че ще има два изборни листата, в които СИК би трябвало да вършат съответните отбелязвания, за кой тъкмо тип избор гласоподавателят е дал гласа си ", разяснява Радунчев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР