Кадър: бТВВиден учен от БАН направи коментар за пандемията от

...
Кадър: бТВВиден учен от БАН направи коментар за пандемията от
Коментари Харесай

Проф. Пенка Петрова, БАН: Починахме си през лятото, сега достигнахме един пик, увеличиха се смъртните случаи

Кадър: бТВ

Виден академик от Българска академия на науките направи коментар за пандемията от ковид в България.

Обезпокоително е, че имаме нарастване на смъртните случаи. Починахме си през лятото, само че в този момент достигнахме един пик. Надявам се след ограниченията да има усмиряване на обстановката. Това съобщи проф. Пенка Петрова от Българска академия на науките.

Тя е безапелационна, че може да се противодейства на COVID-19 единствено с ваксини. Така, по думите й, ще се върне естественият метод на живот. Проф. Петрова сподели, че се вижда, че все по-често отпадат медикаменти, за които се е считало, че имат резултат против новия ковид, написа Novini.bg.

" За мен е учудващо това отношение към хората. Ваксините са изкоренили някои болести като едрата шарка. Имаме огромен опит в изработването на ваксини и се удивлявам за какво популацията е скептично ", разяснява проф. Петрова.

И добави, че това не е напълно нова ваксина, тъй като фирмите имат предходен опит с други коронавируси. Ваксините пък ще преминат през всички нужни стадии на утвърждение.

Тя сподели, че след фаза три би трябвало да са тествани всички групи от хора, измежду които бременни дами и деца. По думите й обаче няма потребност дребните деца да се имунизират. Тези, които работят, с Коронавирус инфекцията обаче, е добре да се имунизират - лекари и учители. Хората с хронични болести също е добре да създадат имунизация.

" Още не са излезли резултатите от рисковите групи ", уточни тя.

" Преболедуването е с доста незнайни. Не е ясно по какъв начин ще се развие болестта. Засега се счита, че имунизацията напълно ще пази от заразяване ", добави още ученият.

Българската ваксина пък е протеинова. Прототипът ще е подготвен до Нова година, по-късно стартират опити с животни и хора.

Проф. Петрова посъветва хората да се самоизолират, в случай че усетят неразположение. Някои от признаците на коронавируса са грипоподобни, само че загубата на подушване и кашлицата са присъщи единствено за COVID-19.

Според проф. Петрова е закъсняло решението за издаване на безвъзмездни посоки за PCR проби.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР