Кадър бТВТонове животински отпадъци са изхвърлени в рудници до сливенското

...
Кадър бТВТонове животински отпадъци са изхвърлени в рудници до сливенското
Коментари Харесай

Стотици тонове трупове на норки заровени нелегално край сливенско село

Кадър бТВ

Тонове скотски боклуци са изхвърлени в рудници до сливенското село Боров дол. Вместо да бъдат извозвани до екарисаж, животните са заравяни в земята, покрай река и минерални извори, заяви бТВ.

По пътя над село Боров дол минават камиони и тежка техника за околните рудници. Оказва се, обаче, че в последните месеци тук са минавали и камиони, натоварени със скотски трупове.

Всички институции са на крайник, само че формалната информация е нищожна.Според прокуратурата в Сливен става дума за огромни количества животни, евентуално норки. По информация на bTV количеството е над 100 тона. Взети са проби, които ще покажат дали има болест, която е рискова за хората.

Сигналът към полицията и прокуратурата е подаден в петък.Проверката разкрива тонове скотски боклуци, заровени край рудниците над село Боров дол.

„ Имаме подобен един смесен екскаватор наш,изпратили са го сътрудниците,разкопали са на няколко места и са ги намерили. Трупове, черва, цели животни, всички са загробени там. Норки, белки, нещо от този жанр, единствено кожите са взети ", споделя кметът на община Твърдица Атанас Атанасов.

Според него там са изхвърлени над 40 камиона с одрани животни.

„ Между 120 и 140 тона, нещо доста огромно ”, споделя Атанасов, съгласно който няма метод това да стане за ден или за два и за него персонално е проведен развой, който продължава от месеци: „ Някъде се коли, дере се животното, отива и се заравя там ".

Свидетел на шокиращото изобретение е кметът на Боров дол Георги Георгиев. Отказва да ни заведе на мястото, тъй като теренът бил частен. Пита и не знаем ли чия е концесията.

До рудниците високо в планината води черен път. Цитираният шеф Стефан Башалов отхвърля на техен терен да има инспекция.

„ Няма такова нещо, не знам кой ви го е подал този сигнал. Става въпрос за друго място ", декларира Башалов, съгласно който „ не са идвали ”. За разлика от служащите, един от които споделя друго.

А в Боров дол са обезпокоени.

„ Как няма да са обезпокоени, като приказваме за африканска чума, в това време някаква зараза може да плъзне, нещо друго... Водите слизат към селото, към реката ", споделя локалният гражданин Стоян Зинов.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Тепърва ще се прецизира кой е причинител на закононарушението и дали загробването е станало със знанието на концесионера.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР