Кадър бТВПрокуратурата разследва длъжностно присвояване в особено големи размери на

...
Кадър бТВПрокуратурата разследва длъжностно присвояване в особено големи размери на
Коментари Харесай

Лихвоточки за 380 000 лева са източени в Хасково

Кадър бТВ

Прокуратурата проверява длъжностно заграбване в изключително огромни размери на служители от общината в Хасково, откакто стана ясно, че десетки са излъгани с парите за лихвоточки в града.

Когато преди три години фамилията на Димитър Найденов с нотариалният акт за платен парцел кандидатства пред общината за пари от лихвоточките на татко им, схваща, че спестовната им брошура е празна. Липсват 17 200 лв..

„ Баща ми единствено дето не получи удар. Толкова години е чакал за тези пари и най-после – обаждат се и споделят няма, всичко е изтеглено ”, споделя Златка Найденова пред БТВ, представен от вести.бг.

„ Това е насмешка с труда на татко ми, на майка ми. Те са ги спестявали, не аз ”, счита Димитър Найденов.

От общината подават сигнал в полицията. Проверката демонстрира, че ужилените са десетки. Измамата е за над 380 хиляди лв.. Разследването поема прокуратурата.

„ За осъществени присвоявания, в изключително огромни размери, представляващи изключително тежък случай, за един дълъг интервал от 2009 до 2019 година, също така за осъществено документно закононарушение ”, разяснява Христина Жисова, представител на прокуратурата в Хасково.

Парите от лихвоточките се разпределят и изплащат по решение на петчленна комисия в общината, чийто ръководител е заместник-кметът.

„ Възникнали са подозрения, има несъответствия и сме уведомили способените органи ”, споделя зам.-кметът на Хасково Велин Балкански.

Засега упрекнат няма, а фамилията на Златка си чака парите.

„ Този, който ги е взел, би трябвало да си ги възвърне, или пък общината ”, приканва Златка.

След абсурда комисията към общината продължава да заседава и да изплаща пари за лихвоточки. За тази година обезщетения са получили 10 души. Двама още чакат.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР