Кадър бТВПрез лятото шофьорите трябва да правят по-чести почивки, да

...
Кадър бТВПрез лятото шофьорите трябва да правят по-чести почивки, да
Коментари Харесай

Експерт по пътна безопасност даде най-ценните съвети на шофьорите през лятото

Кадър бТВ

През лятото водачите би трябвало да вършат по-чести почивки, да се снабдят с течности и да не се увличат със скоростта. Това сподели специалистът по пътна сигурност Алекси Стратиев, представен от „ Фокус “. 

По думите му времето през сезона допуска положителни условия за шофиране и това ненапълно подтиква водачите да надвишават скоростта или да не се преценяват с целесъобразната за даден сектор. Той предложи водачите по-често да вършат почивки и наложително да употребяват течности, най-много вода, с цел да не се дехидратират.

„ Времето е прелестно, дано се заредим с въодушевление и да имаме правилно отношение към всички останали участници в придвижването “, разяснява Стратиев. Експертът обърна внимание на пътуващите отвън страната да носят в себе си нужните документи и паспортите, когато пътуват отвън Европейски Съюз. „ Това не се отнася за Сърбия, защото имаме договореност с тях и се пътува с персонални карти. Необходими са документите на автомобила, застраховките на автомобила, които са доста значими, защото това е нещото, което се ревизира “, разясни Стратиев.

Той обърна внимание, че дългото пътешестване допуска автомобилът да е зареден, тъй като не се знае къде по пътя може да има места за зареждане.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР