Кадър: btvОчевидец засне как работници полагат асфалт върху снежната покривка

...
Кадър: btvОчевидец засне как работници полагат асфалт върху снежната покривка
Коментари Харесай

Работници асфалтираха път върху сняг

Кадър: btv

Очевидец снима по какъв начин служащи поставят асфалт върху снежната завивка и влезе в спор с тях. Случаят беше докладван на пътната организация, която реагира мигновено.

Денят е неделя, часът 16, а пътят е Тетевен-Гложене. Данчо Славков се натъква на неуместната сцена: „ Стана ми забавно и попитах хората, които си подремват в рейса: „ Какво става, за какво е отбит пътят? ”. С едно възприятие за безотговорност почнаха да питат: „ Вие от кое място влязохте, кой ви пусна ”, описа мъжът пред bTV.

От строителната компания настояват, че били сюрпризирани от метеорологичните условия. Докато служащите асфалтирали едната лента, завалял сняг.

„ Имахме опция или незабавно да спра работа и да прибера машините, което е неверно, или да затворим лентата, тъй че да не оставим борд, който е със сериозна причина за пораждане на ПТП ”, изясни Венцислав Дилков, представител на строителната компания, която асфалтира пътя.

Според специалисти следствията от асфалтирането при снеговалеж може да са разнообразни.

„ Какво ще се случи е Божа работа – може нищо да не се случи, само че може да се появят някакви по-ранни повреди, които да компрометират самата настилка, положена в тези условия ”, разяснява Марин Дончев, помощник в катедра „ Пътища и транспортни уреди ” към УАСГ.

От пътната организация желаеха компанията да преасфалтира още веднъж сектора за своя сметка.

„ Абсолютно неприемливо е това нещо, което са направили сътрудниците. Тъй като незабавно приказвах с управлението на компанията, която извършва, те също не са осведомени и известени с тези дейности ”, съобщи Светослав Глосов от Агенция „ Пътна инфраструктура ”.

От фирмата-изпълнител споделиха, че при първите топли дни ремонтът ще продължи.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР