Кадър бТВКиберпрестъпниците се развиват много бързо, а дори и малките

...
Кадър бТВКиберпрестъпниците се развиват много бързо, а дори и малките
Коментари Харесай

Експерт: Киберпрестъпниците се развиват много бързо, дори малките грешки на потребителите, струват скъпо

Кадър бТВ

Киберпрестъпниците се развиват доста бързо, а даже и дребните неточности на потребителите, им костват скъпо. Трябва да се ограничаваме и пазим взаимно. Независимо, че дълго време вършим нещо, можем да сбъркаме. Това разяснява специалистът по киберсигурност Ясен Танев в ефира на бТВ, представен от вести.бг.

Той даде образец с нов тип киберизмама с транспарантен пласт върху платежно разпореждане в браузър без добра отбрана.

„ При онлайн заплащане би трябвало да ревизираме няколко пъти, преди да го оторизираме, тъй като има няколко стъпки, попълняме платежното, потвърждавате, оторизирате, сред тези стъпки може да се случи нещо за милисекунди, което окото ви не е уловило три стадия “, изясни специалистът.

„ Платежното се ревизира от служител и няма по какъв начин да разбере, че има някаква неточност, а новата машинация употребява транспарантен пласт за замяна на данните в браузъра, като ние вкарваме нашите, натискаме подправен бутон ОК за оторизиране на заплащането, а за милисекунди IBAN-ът и името ни се подменят. После се натиска същински бутон с новите данни и парите ни отиват в сметката на измамника “, акцентира специалистът.

Затова би трябвало да проверим дали името и IBAN са правилните, бе безапелационен той и посъветва да не употребяваме подправени софтуери.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CoLLectoRitioneR III 1981 GU4LLL (преди 9 секунди) Рейтинг: 10 | Одобрение: 0 Лааааапппайййте пппацццулла всиччки бббедднняяяци! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР