Кадър: БТВИнвазивният кардиолог проф. Иво Петров и пулмолога доктор Анна

...
Кадър: БТВИнвазивният кардиолог проф. Иво Петров и пулмолога доктор Анна
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Темата за коронавируса ще бъде актуална още поне 20 години

Кадър: БТВ

Инвазивният кардиолог проф. Иво Петров и пулмолога лекар Анна Бенова работят един до друг от години. Двамата разясниха пред БТВ какви са провалите върху сърцето и белия дроб от ковид.

„ Последствията след ковид са доста и разнородни и занапред ще научаваме повече за това " безапелационна бе пулмологът лекар Анна Бенова.

" Тези за сърцето и белия дроб вървят ръка за ръка. Става дума за нетипична пневмония. Такава, която не може да се види при други инфекции. Тя има реактивност на белия дроб по отношение на редица фактори, които вируса внася в организма. При някои пациенти се отключва една имунологична каскада, която поврежда белия дроб. Тази каскада визира редица съдове, измежду които и белия дроб. Свързана е със сърдечно-съдовата система и се образуват в белия дроб огромни по повърхност огнища, което утежнява положението на белия дроб. Това е непосредственото увреждане на белия дроб ", изясни тя, написа Novini.bg.

" Пациентите след ковид остават дълго време с промени в белия дроб. Науката още не е изцяло наясно до каква степен и при кои заболели ще останат последици в белия дроб и при кои - се. Има част заболели, които образуват по този начин наречената белодробна фиброза. Това трайно ще наруши функционалностите на белия им дроб и те занапред се следят. При други, след няколко месеца постепенно тези промени се връщат. Наблюдаваме при, такива, които са били заболели през февруари – март и двата вида заболели. Иначе, не виждам наклонност за извънредно изостряне на обстановката предвид на идната зима. Става въпрос за инфектирани, а не за заболели пациенти. Голямата част на откриваните инфектирани се дължи на многото проби, които се вършат по света. Здравните системи са готови към този момент и все още няма съществени натоварвания. Освен това, ограниченията ще понижат и елементарния грип. При задоволително проби, с които да отличим елементарния грип от ковид, нещата няма да станат извънредно комплицирани ”, показва Бенова.

„ Всички сме привикнали с хапчето, което да ни излекува " – разяснява инвазивният кардиолог проф. Иво Петров. " Лечението на това заболяване, което за нас е ново, изисква най-често старания и средства. Не медикаменти, а средства и те може да са както физико-химични в началната фаза, по този начин и по-сериозни. Лечението на вирусните болести е извънредно комплицирано, тъй като за голямата част няма медикаменти. Хапчето-чудо сигурно не е намерено. Възприема се тезата, че един от основополагащите фактори е електромагнитното замърсяване, което води и до активиране на вирусите ”, споделя той.

Проф. Петров бе безапелационен, че би трябвало да сме виновни в обстановката както към себе си, по този начин и към другите. „ Честно казано, като родител нямам терзания, когато адресирам детето си на учебно заведение ”, добави той в коментар за ограниченията към ковид в учебните заведения.



„ Темата коронавиоруса ще бъде настояща като заключения още най-малко 20 години " сподели още кардиологът.

" Вирусът е една физическа парченце с една малко по-висока степен на организация и физико-химичните способи са по-сигурни за контрола му в сравнение с биологични. Заради това и една от значимите ограничения е средата да бъде обработена. Да се прави стерилизация ”, предизвести проф. Петров.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР