Кадър бТВДружествата от групата на Българския енергиен холдинг вероятно ще

...
Кадър бТВДружествата от групата на Българския енергиен холдинг вероятно ще
Коментари Харесай

Шефът на „Булгаргаз”: Имаме аргументи да обжалваме глобата от ЕК

Кадър бТВ

Дружествата от групата на Българския енергиен холдинг евентуално ще апелират санкцията за корист с монополно състояние на газовия пазар, наложена от Европейска комисия. Това съобщи в студиото на „ Лице в лице ” шефът на „ Булгаргаз ” Николай Павлов.

„ Имаме доста съществени причини да апелираме както техните изказвания, по този начин и интервала (на нарушаване – б.р.) и размера на санкцията ”, уточни той. По думите му парите ще стоят в сметка на Европейска комисия по време на обжалването и при триумф ще бъдат върнати на сдруженията.

Павлов преповтори част от тезата на ръководещите след глобата – че са били препоръчани всевъзможни разновидности за излизането на „ Булгаргаз ” или „ Булгартрансгаз ” от БЕХ, само че в Брюксел не е бил харесан нито един вид. Той обаче се въздържа от това да каже в прав текст, че Европейска комисия е желала приватизация на газопреносната инфраструктура – изказване, което отрасловият комисар изрично отхвърли.

Покачване на цените както петрола, по този начин и на различните горива мазут и газьол е в основата на желаното от „ Булгаргаз ” повишаване на природния газ. Павлов изрази вяра, че поръчката на сдружението ще бъде почетена от КЕВР.

Той успокои потребителите със следната прогноза: „ През последните 20 дни има доста понижение на петролните артикули. Ако е такава наклонността, през второто тримесечие ще има понижение на цената на природния газ ”.

Шефът на „ Булгаргаз ” уточни, че топлофикациите в Плевен, Враца и Бургас на процедура от юли са спрели да си заплащат за доставките, само че в този момент има договореност – 12 млн. от задълженията се заплащат до на следващия ден, до 11 януари се реализира договореност за останалите отговорности. В София заплащанията вървели с известно забавяне, само че там упованието било до юли отговорностите да бъдат изчистени.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР