Кадър: БНТПулмологът д-р Александър Симидчиев смята, че основната причина за

...
Кадър: БНТПулмологът д-р Александър Симидчиев смята, че основната причина за
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Над 1 милион българи не обръщат внимание на мерките. Броят на заразените бързо нараства

Кадър: Българска национална телевизия

Пулмологът доктор Александър Симидчиев счита, че главната причина за възходящия брой инфектирани е това, че сме недисциплинирани. По думите му, в България към 1 млн. - 1 500 000 души не обръщат внимание на ограниченията.

" Това са преобладаващо дейни хора, които стават средство за преместване на инфекцията ", съобщи доктор Симидчиев в студиото на " Денят стартира ".
Според него медиците са се научили да лекуват по-добре COVID-19, смъртността спада, има по-адекватни протоколи за извънболничната и болничната помощ.

13% от инфектираните с ковид се хоспитализират, само че доста по-бързо нараства броят на инфектираните. В болница влизат хора, които са задоволително тежки - с потребност от венозна медикаментозна терапия и такива, които имат потребност от обдишване.

Хората се държат като в детска градина, в случай че малко повече обяснявахме за какво би трябвало да се носят маски, щеше да е доста по-логично хората да съблюдават ограниченията, сподели Симидчиев. По думите му би трябвало по-малко да се приказва за цифрите, а доста повече да се приказва за това " Защо " се подхваща дадена мярка.

Здравната система към момента се оправя, кревати можем да разкрием повече, само че не може бързо да се реагира с кадровия състав, защото един доктор се основава след 11 години образование и процедура. Трябва да мислим с небосвод 10 години напред, прикани Симидчиев.

В момента нямаме грипна конюнктура, разяснява още Симидчиев. Когато имаме висока температура, само че под 38 градуса, не би трябвало да я смъкваме медикаментозно, тъй като това е натурален механизъм за оптимално деяние на имунната система, посъветва пулмологът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР