Кадър: БНТПродължава експертният оглед на засегнатите апартаменти и настаняването на

...
Кадър: БНТПродължава експертният оглед на засегнатите апартаменти и настаняването на
Коментари Харесай

Влоши се състоянието на най-тежко пострадалата жена при взрива във Варна

Кадър: Българска национална телевизия

Продължава експертният оглед на засегнатите жилища и настаняването на евакуираните фамилии в общински жилища след  гърмеж а в жилищен  блок  във варненския квартал Владиславово.

Влошило се е  положение то на най-възрастната  жена  от  потърпевш ите, съобщи БНТ.

Във Военноморската  болница  във  Варна  са настанени две от  потърпевш ите дами при  гърмеж а. Най-тежко  потърпевш ата 80-годишната Ивана Проданова през вчерашния ден следобяд се е почувствала зле и късно вечерта е преместена от клиниката по токсикология в реанимацията.

Въпреки че през вчерашния ден беше контактна, през днешния ден се е наложило  жена та да бъде сложена на апаратно дишане, написа dunavmost.com.

Д-р Валентин Милев:  Към момента е в тежко общо  положение . Снощи е преведена в реанимация с данни за белодробен оток вследствие на инхалацията на пушечни газове.

Другата настанена в същата  болница  ще бъде изписана през днешния ден.  Жена та показа, че персонално кметът Иван Портних ѝ е съобщил, че ще бъде настанена в общинско жилище.

Иванка Демирова : Обади ми се и сподели: по кое време ще те изпишат? Изписват ме в 12 часа, ще пратя кола особено да те вземат сътрудниците и да те заведат на място където те устройваме.

На още пет фамилии от  потърпевш ия при  гърмеж а  блок  вече е открит дом. От Община  Варна  са безапелационни, че могат да посрещнат потребностите на още от евакуираните фамилии.

Таня Василева, Община  Варна :  Можем да подпомогнем финансово фамилиите, които са затруднени да се оправят в този миг. Необходимо е те да подадат заявление към дирекция " Социално подкрепяне " за разпределяне на еднократна помощ. Такова заявление могат да подадат и към община  Варна .

Един от тях е Иван Иванов, който дружно със фамилията си оцелява като по знамение след адския  гърмеж .

Иван Иванов : Ще диря помощ от общината по някакъв метод да имам покрив над главата си. Ще се мъчим по някакъв метод да го претърпяваме, тъй като времето лекува, само че за в този момент към момента сме в потрес.

Виктор Бузев, основен проектант на Община  Варна : Използвам вашия ефир да прикани сериозните варненски компании в случай че могат да оказват помощ с хора, с запас, с експертиза да оказват помощ в ремонта и възобновяване на вредите след тоя случай.

Жилищният  блок  остава запечатан и охраняван от полицията.

В обществените мрежи към този момент има групи за помощ на  потърпевш ите, както с движимости, по този начин и с непринуден труд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Пр
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР