кадър: БНТПо план проектът трябва да е готов до началото

...
кадър: БНТПо план проектът трябва да е готов до началото
Коментари Харесай

В разгара на летния сезон в Царево решиха да изградят буни и да разширяват плажната ивица

кадър: Българска национална телевизия

По проект планът би трябвало да е подготвен до началото на идващото лято. Строителството в сезона обаче, съгласно туристическата камара в Бургас, ще докара до анулации за следващата година от разочаровани туристи.

Това смути летовници и хотелиери, поради непрекъснатия звук и прахуляк, който се носи от тежкотоварните машини. Строителният обект се намира единствено на метри от линията.

Още от сутринта линията на централния плаж в Царево е цялостна с летовници, а около тях минават тежкотоварни машини, предава Българска национална телевизия.

Гостите се оплакват и желаят рекламации от хотел, който е на първа линия до плажа.

" Жалбите най-много са за звук, за праха, който се подвига от камионите и за сигурността. Гостите се тормозят, в случай че изтърван инцидентно някои от спирачките на огромните камиони ", съобщи шефът на хотел Емилиян Атанасов.

Проектът е стартирал през април. Предвижда подсилване на свлачищен регион и разширение на плажа. Кметът на Царево отхвърли коментар, само че от общинския съвет обясниха, че е обещано позволение за градеж в сезона, защото става дума за наложително подсилване.

Според техническия началник на плана, пътят, който минава край плажа, е единственият достъп до строителния обект и няма по какъв начин придвижването да се реорганизира.

" Просто няма от кое място. Като го гледате обекта от едната страна е морето, от другата страна скали. Проблем е всичко, тъй като технологията на осъществяването не би трябвало да се прекъсва ", добави техническият началник Запрян Славов.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР