Кадър: БНТОлимпийските игри в Токио официално вече са открити. Церемонията

...
Кадър: БНТОлимпийските игри в Токио официално вече са открити. Церемонията
Коментари Харесай

Откриха официално олимпийските игри в Токио

Кадър: Българска национална телевизия

Олимпийските игри в Токио публично към този момент са открити. Церемонията на 32-рите летни игри. Знаменосци на българската делегация в японската столица бяха именитата Мария Гроздева, която взе участие на седма олимпиада, и младият ни плувец Йосиф Миладинов, който е дебютант на най-големия състезателен конгрес. Поради пандемията от ковид на трибуните няма фенове.

Официалното разкриване стартира с назад преброяване и заря на Олимпийски стадион в Токио. Първият сегмент от откриването символизираше пандемията от ковид и рестриктивните мерки, до които тя докара при спортистите.

Преди да бъде импортиран японският байрак на стадиона местата си в формалната ложа заеха японският император Нарухито и президентът на интернационалния олимпийски комитет Томас Бах. 

След втория сегмент от откриването носителят на Нобелова премия за мир Мухамад Юнус получи олимпийски лавров венец. 

След това стартира парадът на нациите, а първият отбор, който се появи на Олимпийския стадион, бе този на Гърция. Атлетите, представящи страните си, излизаха по азбучен ред на японската писменост. 

Българската делегация, състояща се от 42-ма спортисти, излезе под номер 153, незабавно след олимпийския тим на Бразилия. Българското знаме на церемонията в японската столица бе носено от нашата състезателка в спортната пукотевица Мария Гроздева, която е рекордьор по участия за България на Олимпийски игри, като Токио 2020 ще бъде под номер 7 за нея. Редом до нея бе 18-годишната ни вяра в плуването Йосиф Миладинов, който е тъкмо 31 години по-млад от Мария Гроздева, с която поведоха българската делегация на 32-ите Олимпийски игри в Токио.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР