Кадър: БНТНямаме единно решение като управляваща коалиция за разхлабването на

...
Кадър: БНТНямаме единно решение като управляваща коалиция за разхлабването на
Коментари Харесай

Симеонов: Решението за парковете е прибързано. Политиците трябва да слушаме щаба, а не да се правим на лекари

Кадър: Българска национална телевизия

Нямаме единно решение като ръководеща коалиция за разхлабването на ограниченията. Сега ще изразя безапелационното мнение на НФСБ по тематиката - щом сме избрали щаб, би трябвало да се съобразяваме с неговото мнение и рекомендации. Политиците не би трябвало да се вършим на лекари. Разбирам желанието на моите сътрудници политици те да разгласят положителните вести, само че би трябвало да слушаме шаба. Виждаме в Германия по какъв начин Ангела Меркел не се преценява с апелите за разхлабване на ограниченията, в други страни е същото. Щабът предлага да не се предриемат никави стъпки към прекомерно разхлабване на ограниченията.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия водачът на НФСБ Валери Симеонов по мотив изявлението на военачалник Венцислава Мутафчийски, че решението за отварянето на парковете е политическо и то не е предложено от Националния действен щаб. " Това, което се прави досега в България, е добре. Единствено изтървахме пътуването по Великден и в този момент виждаме едно нарастване на новозаразените. Решението за отварянето на парковете е преждевременно и трябваше да се разиска с щаба. В това решение има и много празнини. Аз запитвам какво става с най-застрашаващия контингнет - децата над 12 години? Те се събират с колела на групи, приказват си, карат ги. Как ще ги стопират служителите на реда? Ще ги гонят ли?

И въпреки всичко това е мярката, която минимум мога да подлагам на критика. За мен безумство да се върнат учениците от 7 и 12 клас в учебните заведения. Това е безусловно нарушаване на мярката и риск за разпалваене на пандемията, написа Novini.bg.

Това са деца - те се събират в коридора, в тоалетните, на двора, приказват си. Това са най-опасните заразоносители, тъй като те нямат признаци. После като се приберат у дома или отидат при баба си и дядо си ще ги заразят и могат да ги убият. Нека да не се вършим на лекари и да слушаме препоръките на специалистите от щаба ", прикани Симеонов.

" Утрешното чуване на премиера е безсмислено. Ние ще бъдем в зала. Г-жа Корнелия Нинова, която вижда съществуването си в политиката само като опит за опълчване с министър-председателя Бойко Борисов или с други думи – опит да свети с отразена светлина, за следващ път внася едно безсмислено предложение. Това е следващ опит за едно механично заяждане.

Не желая да разясня днешната позиция на Румен Радев. За мен той се пробва да участва в новините с такива изявления. Той изпусна момента, когато трябваше да се включи в битката с ковид. Сега се пробва да си прави политически пиар и не желая да го разясня ", безапелационен бе водачът на НФСБ.

" България предприе едни от най-либералните ограничения. Някои западни страни в този момент разхлабват ограниченията, само че в България дребните магазини примерно в никакъв случай не са били затваряни. За мен икономическите ограничения трябваше да се създават от предприемачи. Когато се поддържа един отрасъл, би трябвало да се консултираш с работодателите. Виждаме, че икономическите ограничения у нас са готови от финансисти. Бизнесът се нуждае от доста по-реална покдрепа. Трябваше да има дейни ограничения, а не фиктивни като 60/40. Трябваше да се поддържа основаването на нови работни места и тогава страната да се намесва с 60/40. Ние предлагаме краткотрайно понижаване на ДДС-то в туризма. Знам, че на следващия ден на съдружния съвет ще имаме огромни проблеми с финансовия министър по тази тематика. Щом страната може да отдели милиарди за мярката 60/40 ще може да отдели и 40 млн. за нашето предложение. Относно туризма предлагаме и ваучери за всички обществено осигуряващи се досега. 7 дни по 30 лв. на всеки човек, като тези 210 лв. са единствено за вътрешен туризъм. Държавата би трябвало да поеме тези ваучери и по този начин туристическият бизнес ще бъде подкрепят. За възпитаници предлагаме ваучери от по 100 лв. за туризъм. Да се надяваме, че туристиоческият сезон ще се откие юли месец и незабавно ще има опция да се завъртят едни 3 млн. лв. в туризма ни. Другото ни предложение е чадърите и шезлонгите на плажовете да са безвъзмездни ", разкри Валери Симеонов.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР