Кадър: БНТДокато САЩ водят в света по починали от коронавирус,

...
Кадър: БНТДокато САЩ водят в света по починали от коронавирус,
Коментари Харесай

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви в сряда, че страната вече е постигнала целта му - 200 милиона ваксинирани

Кадър: Българска национална телевизия

Докато Съединени американски щати водят в света по умряли от ковид, страната е първа по най-вече сложени ваксини.

Байдън твърди, че темпът на имунизация, открит от предходната администрация на президента Доналд Тръмп, би постигнал същото до септември.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи в сряда, че страната към този момент е постигнала задачата му - 200 милиона имунизирани против COVID-19 преди 100-ия му ден на поста, съобщи Fox News. Данните, подкрепящи изказванието на Байдън, се чака да бъдат оповестени в четвъртък, 93-ия ден на президента.

Припомняме, че в сряда беше оповестено, че САЩ са на път да реализират целта и се очакваше Байдън да изнесе тирада по тематиката по-късно.

През декември президентът си сложи като цел 100 милиона имунизирани американци до 100-ия си ден в ръководството, която неговата администрация към този момент реализира в средата на март, за 58 дни.

" Цел, несравнима в света или в американската история ", сподели Байдън по време на конференция в Белия дом. " Днес го направихме, през днешния ден регистрирахме 200 милиона дози в 92-ия ден на поста, а това е необикновено достижение за нацията. "

Байдън сподели, че  не е ясно какъв брой тъкмо смъртни случая са избегнати от акцията за  бърза всеобща имунизация в страната, само че съгласно специалистите става въпрос за десетки хиляди. Той означи " трагичен спад " на смъртните случаи, свързани с COVID-19 измежду хора над 65 години - към 80 %, предава news.bg.

Той направи ангажимента, че 80% от хората в тази възрастова група са към този момент имунизирани, само че не всички с 2 дози и би трябвало още време, с цел да се види резултатът.

" Където и да живеете, без значение от събитията ви, в случай че сте на 16 или повече години, към този момент имате право на безвъзмездна доза и ние имаме имунизацията, която би трябвало да доставим ", сподели Байдън.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР