Кадър: БНТДъждовно ще продължи да бъде времето и днес в

...
Кадър: БНТДъждовно ще продължи да бъде времето и днес в
Коментари Харесай

Дъждове в голяма част от страната. На места преминават в сняг

Кадър: Българска национална телевизия

Дъждовно ще продължи да бъде времето и през днешния ден в съвсем цялата страна. Това сочи прогнозата на синоптиците.

Днес преваляванията ще са най-вече слаби, единствено в югоизточните региони на страната ще са краткотрайно мощни. В западните и централните елементи на Предбалкана, както и по високите полета на Западна България, дъждът ще се примесва със сняг. Вятърът ще се усили, по-чувствително в източната половина на страната, където ще е сдържан, краткотрайно мощен, от север. В останалите региони ще е слаб до сдържан от северозапад. Максималните температури ще са от 2° до 9°, в София – към 5°.

В планините ще е облачно и мъгливо. Ще има превалявания от сняг, по-значителни в масивите в източната половина на страната и Родопите. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 2°.

През нощта преваляванията в съвсем цялата страна ще спрат, най-късно в крайните югоизточни региони. От запад облачността бързо ще се раздра и ще намалее. Минималните температури ще се намалят, а дневните ще са малко по-високи.

През идващите дни в доста региони в равнините, низините и котловините рано заран ще се образуват мъгли или ниска облачност, а тук-там ще се задържат по-дълго. Около и след обяд ще има и слънчеви часове, най-вече в планинските региони.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР