Кадър БНТБайдън е на косъм от победата, предават NBC, CNN.

...
Кадър БНТБайдън е на косъм от победата, предават NBC, CNN.
Коментари Харесай

Байдън е на косъм от победата. Бие и в Пенсилвания

Кадър Българска национална телевизия

Байдън е на косъм от успеха, предават NBC, CNN. Кандидатът на Демократическата партия за президент на Съединените щати Джо Байдън обърна вота и в щата Пенсилвания, в който досега водеше съперникът му Доналд Тръмп. Щатът дава 20 електорални гласа, съобщи.

Разликата сред двамата претенденти е доста дребна - единствено 5587 гласа в интерес на Байдън при обработени 95% от бюлетините. Към момента Байдън води в щатите Пенсилвания, Джорджия, Аризона и Невада. Дори да завоюва единствено Пенсилвания, Байдън ще е президент на страната.

Продължава броенето на бюлетините в щатите, в които към момента не е ясно кой от двамата претенденти печели. Към момента демократът Байдън има 253 електорални единици, до момента в който Тръмп - 213. За победа на президентските избори са нужни 270. Републиканецът има преднина (в този момент) единствено в Аляска и Северна Каролина в щатите с неразбираем победител.

NBC, CNN и другите огромни американски малките екрани оповестиха, че Джо Байдън към този момент води в Пенсилвания и в случай че резервира преднината си там, ще е новият президент на Съединените щати. Настоящият президент Доналд Тръмп упрекна демократите в изборни измами, само че няма нито едно показано доказателство за това изказване. Американските медии пишат, че Джо Байдън е претендентът, получил най-вече гласове в историята на страната.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР