Кадър БНТБългарската национална телевизия (БНТ) отново се оказва арена на

...
Кадър БНТБългарската национална телевизия (БНТ) отново се оказва арена на
Коментари Харесай

Одържавена ли е Църквата в България? е скандалният епизод, който навлече проблеми за Горан Благоев от БНТ

Кадър Българска национална телевизия

Българската национална телевизия (БНТ) още веднъж се оказва сцена на опълчване. Този път проблем породи с профилираното предаване " Вяра и общество " с водещ Горан Благоев, написа " Свободна Европа ". На пръв взор всичко стартира поради свалени повторения на предаването от лятната програмна скица на малкия екран. Зад съответния случай обаче се оказа, че се крие публично известното напрежение сред Светия синод на Българската православна черква (БПЦ) и Горан Благоев. Засега водещият не е свален от ефир, само че към него се слагат условия, които няма по какъв начин да извърши без да смени сериозния звук на предаването си.

За противоречивата обстановка се разбра в понеделник вечер от профила " Вяра и обшество " в обществената мрежа Facebook. В него водещият се обръща към феновете с обяснението, че Българска национална телевизия смъква от програмната скица летните повторения на излъчени към този момент епизоди. В текста се споделя, че решението е взето без той като създател да бъде предизвестен. Благоев също по този начин твърди, че е имал " сигнали, че предаването ще бъде свалено ". И се пита дали причина за свалянето не е едно от последните издания, в които са подложени на критика връзките сред страната и църквата.

Потърсен за коментар генералният шеф на публичната медия Емил Кошлуков изясни, че повторенията на " Вяра и общество " са изпаднали от лятната скица на медията, поради нуждата Българска национална телевизия да излъчи огромен брой закупена продукция, чиито права изтичат при започване на месец август.

" Докато аз съм изпълнителен шеф, няма да бъдат сваляни излъчвания на християнска тема ", съобщи Кошлуков пред Свободна Европа.

Той обаче добави, че е изискал от Благоев пояснения за едно от изданията на " Вяра и общество ", в което водещият се занимава с връзките сред религиозната и световна власт у нас. Причината - получени са " голям брой недоволства ".

" Симфонията сред Църква и страна "

В епизода, озаглавен  " Одържавена ли е Църквата в България? ", гостите на Горан Благоев - преподователят по конституционно право доцент доктор Атанас Славов и архимандрит Дионисий разясняват сериозната финансова поддръжка от страна на страната към БПЦ по време и след пандемията от ковид.

Продължение в https://www.svobodnaevropa.bg/a/30673825.html?fbclid=IwAR2Kn_9AOnvI5E80XJdKP-7tNHcUhfQ3Ciax7I4vWS0r2gR266BiU7UJy7Y

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР